Προσιτή η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα για τους Γερμανούς

15 Jan 2019, 11:04 | RENT A CAR

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Προσιτή η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα για τους Γερμανούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην Ισπανία προσφέρεται η χαμηλότερη τιμή ενοικίασης αυτοκινήτου για μια ημέρα, σύμφωνα με έρευνα της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας σύγκρισης τιμών στη Γερμανία, CHECK24, ανάμεσα σε 20 προορισμούς από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων της περασμένης χρονιάς και το μέσο κόστος που κλήθηκαν να καταβάλλουν οι πελάτες της πλατφόρμας για την ενοικίαση αυτοκινήτου για μία ημέρα, το κόστος rent a car στην Ισπανία για το 2018 διαμορφώνεται στα 17,78 ευρώ ημερησίως, ενώ στην Ελλάδα το κόστος ανεβαίνει στα 26,59 ευρώ κατά μέσο όρο.

Επιπλέον, χαμηλές τιμές εντοπίζονται στην Κύπρο και την Κροατία, κάτω των 20 ευρώ, ενώ σημαντικά ακριβότερη στο rent a car είναι η Ελβετία (68,46 ευρώ).

Σχετικά υψηλές είναι και οι τιμές στις ΗΠΑ (44,13 ευρώ) και τον Καναδά (43,95 ευρώ) ενώ η ενοικίαση οχήματος εντός Γερμανίας το 2018 κόστιζε 43 ευρώ κατά μέσο όρο.

Η Ισπανία δεν είναι απλώς η φθηνότερη χώρα για ενοικίαση αυτοκινήτου αλλά και η δημοφιλέστερη για διακοπές με αυτοκίνητο, καθώς σε καμία άλλη χώρα δε καταγράφηκαν περισσότερες κρατήσεις το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας. Οι προορισμοί που είχαν τις περισσότερες κρατήσεις ήταν η Μαγιόρκα, η Μάγαλα και η Τενερίφη. Η Γερμανία είναι δεύτερη στην κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών για ενοικίαση αυτοκινήτου, και ακολουθούν η Ιταλία και η Πορτογαλία. Επιπλέον, η Τουρκία, σε αντιστοιχία με τη γενική εικόνα ανάκαμψης του τουρισμού, σημειώνει επίσης άνοδο και στις κρατήσεις αυτοκινήτων σε σύγκριση με το 2017. Το Μαρόκο έφθασε, για πρώτη φορά, στις πρώτες 20 θέσεις χωρών με τις περισσότερες κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτου, εκτοπίζοντας την Ελβετία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα