Η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης κεφαλαίου στον κόσμο κάνει «επενδυτική στροφή» στην κρουαζιέρα

22 Aug 2022, 12:21 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης κεφαλαίου στον κόσμο κάνει «επενδυτική στροφή» στην κρουαζιέρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης κεφαλαίου στον κόσμο, η αμερικανική Blackrock, με διακριτικές κινήσεις αυξάνει την παρουσία της στη βιομηχανία κρουαζιέρας. Η εμπιστοσύνη της στην εξέλιξη της κρουαζιέρας ενδέχεται να συμπαρασύρει και άλλες μεγάλες επενδύσεις από εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίου μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως μεταδίδει το FVW, η Blackrock απέκτησε ήδη μετοχές σε μερικές από τις σημαντικότερες εταιρίες κρουαζιέρας στον κόσμο.

Ειδικότερα, διαθέτει το 5,17% της Carnival Corporation, αποτελώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο μετά την Vanguard Group (9.19%). Η Carnival είναι η μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 9 εταιρίες κρουαζιέρας [Carnival Cruise Line, Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, P&O Cruises (Αυστραλία), Costa Cruises, AIDA Cruises, P&O Cruises (Ην. Βασίλειο) και Cunard]. Συνδυαστικά, ο στόλος της Carnival φτάνει σχεδόν τα 100 κρουαζιερόπλοια.

Επιπλέον, η Blackrock διαθέτει το 4,86% της Norwegian Cruise Line, το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο μετά τη Vanguard Group (9.42%). Ο στόλος της Norwegian αποτελείται από 18 πλοία.

Εκτός από αυτές τις επενδύσεις, πρόσφατα η Blackrock διοχέτευσε 550 εκατ. δολάρια στην Virgin Voyages και η εν λόγω κεφαλαιοποίηση πραγματοποιήθηκε μέσω κεφαλαίων που ελέγχονται από την Blackrock. Ο διευθυντής της Blackrock Global Credit, Brendan Galloway, δήλωσε ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας παρουσιάζει ισχυρή ανάκαμψη και ότι η Virgin παρουσιάζει θετικές προοπτικές και εντυπωσιακή ανάπτυξη.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα