ΗΠΑ: Σε εθελοντικό σύστημα εφαρμογής πρωτοκόλλων COVID οι κρουαζιέρες

14 Jan 2022, 12:10 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ΗΠΑ: Σε εθελοντικό σύστημα εφαρμογής πρωτοκόλλων COVID οι κρουαζιέρες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tα κρουαζιερόπλοια στις ΗΠΑ δεν θα χρειάζεται στο εξής να ακολουθούν κανονισμούς από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention).

Από τις 15 Ιανουαρίου, οι εταιρίες κρουαζιέρες στις ΗΠΑ θα μπορούν να αποφασίζουν να ακολουθούν εθελοντικά την εντολή πλεύσης, με τα CDC να συνεχίζουν να έχουν την επιτήρηση και να παρέχουν τεχνική υποστήριξη.

Οι κανονισμοί των Κέντρων σε σχέση με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, γνωστοί και ως Εντολή πλεύσης υπό όρους, ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια από τον Οκτώβριο του 2020, όμως η ισχύς τους θα σταματήσει το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οπότε και θα γίνει προαιρετική η εφαρμογή τους στις κρουαζιέρες.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής των CDC, Δρ Rochelle Walensky, στη Γερουσία των ΗΠΑ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η εντολή πλεύσης αίρεται αυτόματα, καθώς η υγειονομική αρχή μεταβαίνει σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα μετριασμού του κινδύνου Covid-19.

Ο κ. Walensky δήλωσε στη Γερουσία ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει παρέμβει στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονταν οι διαδικασίες για τον κορωνοϊό και πλέον ενδιαφέρεται να υπερβεί τη συμμόρφωση που είναι απαραίτητη για τις απαιτήσεις εντολής πλεύσης. Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι αμερικανικά κρουαζιερόπλοια τις τελευταίες 2 εβδομάδες κατέγραψαν 30πλάσια αύξηση των κρουσμάτων στους επιβάτες, λόγω της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον.

Η Παγκόσμια ένωση κρουαζιέρας, CLIA, σχολίασε ότι η απόφαση των CDC να μεταβούν σε ένα εθελοντικό σύστημα εφαρμογής μέτρων, δείχνει την ακλόνητη δέσμευση της βιομηχανίας να εφαρμόζει διαδικασίες υγείας για τον κορωνοϊό.

Η κρουαζιέρα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, είναι η μοναδική μορφή ταξιδιών και τουρισμού που απαιτεί, πριν την επιβίβαση των επιβατών και του πληρώματος, εξαιρετικά υψηλά επίπεδα εμβολιασμού και τεστ από όλους τους επιβαίνοντες.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα