Disney Cruise Lines: Πιστοποιητικά εμβολιασμού για τα παιδιά και τεστ για όλους

19 Nov 2021, 11:32 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Disney Cruise Lines: Πιστοποιητικά εμβολιασμού για τα παιδιά και τεστ για όλους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Disney Cruise Line ανακοίνωσε ότι όλοι οι επισκέπτες ηλικίας πέντε ετών και άνω πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού για ταξίδια που ξεκινούν από τις 13 Ιανουαρίου 2022.

Η δήλωση της εταιρείας, ακολουθεί σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ο οποίος ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ενώ τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ακολούθησαν με τη δική τους σύσταση.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που οι επισκέπτες δεν δύνανται να εμβολιαστούν,  λόγω ηλικίας, για παράδειγμα οι επισκέπτες ηλικίας κάτω των 4 ετών, πρέπει να προσκομίσουν με δικά τους έξοδα αρνητικό τεστ κορωνοϊού το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 ημερών και 24 ωρών πριν από την ημερομηνία απόπλου τους. Σημειώνεται ότι τα rapid tests δεν γίνονται δεκτά, ενώ προς διευκόλυνση των επισκεπτών, η Disney Cruise Line εξασφάλισε ειδική τιμή 98,33 δολαρίων ΗΠΑ ανά PCR, σε περίπτωση που οι επισκέπτες δεν έχουν υπόψη τους κάποιο άλλο εργαστήριο.

Η Disney δέχεται τα ακόλουθα εμβόλια με βάση τις οδηγίες του CDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Covishield, Novavax, Sinopharm και Sinovac.

Οι επιβάτες της Disney Cruise Line πρέπει να ανεβάσουν το αποδεικτικό εμβολιασμού τους ή τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ στον ιστότοπο Safe Passage. Στην περίπτωση ανηλίκων, ο γονέας ή ο νόμιμος κηδεμόνας πρέπει να χρησιμοποιεί τον δικό του λογαριασμό για να παρέχει τις σχετικές πληροφορίες. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι επισκέπτες θα λάβουν επιβεβαίωση που θα αναφέρει "Clear to Arrive" στην ενότητα Pre-Sail Screening όταν συνδεθούν στον λογαριασμό τους.

Τέλος, όλοι οι επισκέπτες της Disney, ανεξαρτήτως κατάστασης εμβολιασμού,  πρέπει να κάνουν τεστ πριν επιβιβαστούν στο πλοίο, με έξοδα της Disney. Όσοι έχουν θετικά αποτελέσματα, μαζί με τους συντρόφους ή οποιεσδήποτε στενές επαφές, δεν θα επιβιβάζονται στο κρουαζιερόπλοιο. Οι μη εμβολιασμένοι επιβάτες σε ταξίδια πέντε ή περισσότερων διανυκτερεύσεων θα πρέπει επίσης να κάνουν ένα τεστ αντιγόνου στο πλοίο τους,  με έξοδα της Disney, μία ημέρα πριν από την αποβίβαση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα