Γερμανία | Κρουαζιέρες: Καραντίνα στο εξωτερικό ακόμα και για εμβολιασμένους

12 Nov 2021, 12:42 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία | Κρουαζιέρες: Καραντίνα στο εξωτερικό ακόμα και για εμβολιασμένους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε καραντίνα στο εξωτερικό μπορεί να υποχρεούνται στο εξής οι Γερμανοί επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, ακόμα κι αν είναι εμβολιασμένοι, σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για την ανανεωμένη σύσταση του Γερμανικού ΥΠΕΞ για τις κρουαζιέρες, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλη δυσαρέσκεια στη βιομηχανία κρουαζιέρας αλλά και αβεβαιότητα στους ταξιδιώτες.

Το ΥΠΕΞ συστήνει πλέον απλή αποφυγή των ταξιδιών κρουαζιέρας όμως προειδοποιεί για το ενδεχόμενο καραντίνας στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη νέα σύσταση: «Υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση κορωνοϊού εν πλω, ακόμη και ανάμεσα σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες, οι αρχές του εξωτερικού να επιβάλλουν καραντίνα στο πλοίο για μερικές ημέρες. Θα αποκλείεται η άμεση μεταφορά για επιστροφή στη Γερμανία».

Από τον κανονισμό αυτό εξαιρούνται οι κρουαζιέρες ποταμού εντός ΕΕ ή στη ζώνη Σένγκεν που τηρούν εξειδικευμένα πρωτόκολλα υγιεινής καθώς και οι κρουαζιέρες με πλοία που διαθέτουν συγκεκριμένα κόνσεπτ υγιεινής, τα ταξίδια των οποίων ξεκινούν και τελειώνουν σε γερμανικό λιμάνι και δεν υπάρχουν προσεγγίσεις σε διεθνή λιμάνια.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα