Σαουδική Αραβία: Δυναμική είσοδος στη βιομηχανία κρουαζιέρας - Ανοικτά τα σύνορα για εμβολιασμένους

01 Sep 2021, 12:19 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Σαουδική Αραβία: Δυναμική είσοδος στη βιομηχανία κρουαζιέρας - Ανοικτά τα σύνορα  για εμβολιασμένους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Υπουργείο Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας επιτρέπει και πάλι την είσοδο στο Βασίλειο σε όσους επισκέπτες διαθέτουν τουριστική βίζα από την 1η Αυγούστου.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του, «οι εμβολιασμένοι τουρίστες επιτρέπεται  να εισέλθουν στη χώρα, χωρίς να έχουν την υποχρέωση παραμονής σε καραντίνα,  με  την επίδειξη αρνητικού τεστ PCR για την COVID-19 αλλά και πιστοποιητικού διπλού εμβολιασμού». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μόνο τα εμβόλια της Pfizer, της Astra Ζeneca, της Moderna και της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 θεωρούνται εγκεκριμένα από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές του Βασιλείου. 

Συναφώς, από 24/8 ήρθησαν οι απαγορεύσεις πτήσεων προς τη Σαουδική Αραβία των 20 χωρών στις οποίες είχε επιβληθεί τον Μάρτιο απαγόρευση εισόδου στο Βασίλειο. Τέλος, ως προς τις μετακινήσεις στο εξωτερικό, οι Σαουδάραβες πολίτες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου για να μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Βασιλείου από τις 9 Αυγούστου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη βάσει των νέων κυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που καταγράφονται παγκοσμίως, των νέων παραλλαγμένων στελεχών του ιού και της "χαμηλής αποτελεσματικότητας της μιας δόσης εμβολίου κατά αυτών των παραλλαγμένων στελεχών", διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Δυναμική είσοδος στη βιομηχανία κρουαζιέρας

Παράλληλα, το Κρατικό Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), στο πλαίσιο διεύρυνσης των διεθνών επενδυτικών του δραστηριοτήτων, απέκτησε το 8,2% της Carnival Cruise, ενός εξ των κορυφαίων ομίλων διαχείρισης κρουαζερόπλοιων, κλάδος ο οποίος επλήγη σημαντικά από τις συνέπειες της πανδημικής κρίσης.

Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του PIF στην μετοχική σύνθεση της Carnival, η μετοχή της εκτοξεύθηκε από τα $5 στα $10,4.  

Συναφώς, η MSC Cruise εγκαινίασε νέα δρομολόγια στην Ερυθρά Θάλασσα, με λιμένα αφετηρίας την Τζέντα, επιδιώκοντας να αποτελείται το 50% των επιβατών από Σαουδάραβες.

Η δυναμική είσοδος της Σαουδικής Αραβίας στην βιομηχανία της κρουαζιέρας αναμένεται να δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας και να προσελκύσει 1,5 εκ. επισκέπτες έως το 2028.   

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα