Ελεύθεροι να κυκλοφορήσουν στα Χανιά οι επιβάτες των 3 κρουαζιερόπλοιων

15 Jul 2021, 12:10 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Ελεύθεροι να κυκλοφορήσουν στα Χανιά οι επιβάτες των 3 κρουαζιερόπλοιων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τρία κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν περίπου 2.000 επιβάτες βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Σούδας.

Πρόκειται για τα πλοία “Mein Schiff 5” με 869 επιβάτες, “Jewel of the seas” με 501 επιβάτες και “Celebrity Apex” με 822 επιβάτες.

Το “Mein Schiff 5” έφτασε στα Χανιά από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ τα “Jewel of the seas” και “Celebrity Apex” από τη Σαντορίνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Celebrity Apex” έρχεται για πρώτη φορά στο λιμάνι της Σούδας.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Δημήτρης Βιριράκης έκανε λόγο για “μία σημαντική ημέρα για τα Χανιά μας”, τονίζοντας, παράλληλα, ότι “το σύστημα της “φούσκας” δεν ισχύει πια, ούτε στην αυστηρή ΤUI”, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στην πόλη των Χανίων – και όχι μόνο.

Ο κ. Βιριράκης πρόσθεσε ότι “αυτό δεν έγινε ούτε διά μαγείας, ούτε με ευχές. Έγινε με διάλογο και πειστικά επιχειρήματα ότι η Σούδα και τα Χανιά είναι ένας ασφαλής προορισμός. Και οι εταιρείες κρουαζιέρας πείστηκαν και μας εμπιστεύτηκαν. Δοκιμάστηκε επίσης σήμερα στην πράξη η επιχειρησιακή δυνατότητα του λιμένα Σούδας, για ταυτόχρονη άφιξη τριών μεγαθηρίων πλοίων και όλα εξελίχθηκαν άψογα. Ακολουθούν αρκετές πάνω από 75 δηλωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Εύχομαι όλα να εξελιχθούν σύμφωνα με τις προσδοκίες εμού και των συμπατριωτών μου”, κατέληξε ο κ. Βιριράκης.

Πηγή: hania.news

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα