Royal Caribbean: Ειδικά πρωτόκολλα για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες

02 Jul 2021, 09:32 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Royal Caribbean: Ειδικά πρωτόκολλα για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Απαγόρευση της πρόσβασης των μη εμβολιασμένων επιβατών σε αρκετούς από τους χώρους του πλοίου Freedom of the Seas, το οποίο ξεκινά τα ταξίδια του αυτόν τον μήνα,  ανακοίνωσε η εταιρεία Royal Caribbean.

Οι νέοι κανονισμοί της εταιρείας οφείλονται στο γεγονός ότι, ο νόμος της Φλόριντα, δεν επιτρέπει στη Royal Caribbean να ρωτά τους επιβάτες εάν έχουν εμβολιαστεί, επομένως όλοι οι επιβάτες που δεν θα επιδεικνύουν βεβαίωση εμβολιασμού,  θα θεωρούνται μη εμβολιασμένοι και θα περιορίζονται επί του πλοίου. Τα ενημερωμένα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν μια λίστα με εστιατόρια, μπαρ, χώρους ψυχαγωγίας, σόου και γενικότερα χώρους στο πλοίο όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος μη εμβολιασμένων επιβατών, συμπεριλαμβανομένων των Vitality Spa, Casino Royale και RED Party. Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του πλοίου και δεν θα απαιτείται να φορούν μάσκα σε περιοχές που προορίζονται μόνο για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί.

Ενώ οι νέοι κανόνες ισχύουν μόνο για τα δρομολόγια του Freedom of the Seas το οποίο αποπλέει από το Μαϊάμι, η Royal Caribbean δήλωσε ότι κάθε πλοίο θα έχει τη δική του λίστα εγκεκριμένων και απαγορευμένων περιοχών για μη εμβολιασμένους επιβάτες, ενώ οι οδηγίες θα αλλάζουν καθώς θα αίρονται οι σχετικοί περιορισμοί. Ανακοινώθηκε περεταίρω ότι για την πρόσβαση των επιβατών σε σαλόνια, παραστάσεις και χώρους εστίασης, θα απαιτείται η κάρτα SeaPass, ενώ οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα προμηθευτούν με ειδικό περικάρπιο.  Επιπλέον, η Royal Caribbean ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί από τους μη εμβολιασμένους επιβάτες ηλικίας άνω των 12 ετών που ταξιδεύουν από τη Φλόριντα να επιδείξουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο θα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα, τα έξοδα καραντίνας αλλά και εκκένωσης, σε περίπτωση που νοσήσουν από κορωνοϊό. Τέλος, η  εταιρεία απαιτεί τα ασφαλιστήρια συμβόλαια να καλύπτουν τουλάχιστον 25.000 δολάρια ΗΠΑ ανά άτομο για ιατρικά έξοδα και 50.000 δολάρια ΗΠΑ ανά άτομο για τα έξοδα ταξιδιού, ενώ κατά το check-in πρέπει να παρέχεται η απόδειξη ασφάλισης για όλα τα δρομολόγια μεταξύ 1ης  Αυγούστου και 31ης Δεκεμβρίου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα