Γιατί η Celebrity Cruises επέλεξε την Ελλάδα για το παγκόσμιο ντεμπούτο του καινούριου της πλοίου Celebrity Apex (VIDEO)

08 Jun 2021, 09:50 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Γιατί η Celebrity Cruises επέλεξε την Ελλάδα για το παγκόσμιο ντεμπούτο του καινούριου της πλοίου Celebrity Apex (VIDEO)

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αποκλειστική συνέντευξη της Joanna Rzymowska, Αντιπροέδρου της Celebrity Cruises για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, στον εκδότη του Tornos News, Γιάννη Γιαννακάκη, στον Πειραιά μέσα στο λαμπρό νέο απόκτημα Celebrity Apex, την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη και τις υπέροχες εικόνες από το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά. 

Η Celebrity Cruises ξεκινά την επανέναρξη της κρουαζιέρας της στην Ευρώπη στις 19 Ιουνίου, κάνοντας παγκόσμιο ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου κρουαζιεροπλοίου της Celebrity Apex από την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της πολυτελούς κυκλικής κρουαζιέρας επτά διανυκτερεύσεων έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, το Celebrity Apex θα αναχωρεί από την Αθήνα και θα επισκέπτεται μερικούς από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της Μεσογείου, όπως είναι η Μύκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη στην Ελλάδα, η Λεμεσός στην Κύπρο και η Χάιφα και η Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ. 

Η επιστροφή της Celebrity Cruises στο Αιγαίο γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή δεδομένης της ελληνικής κληρονομιάς της εταιρείας, καθώς ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Χανδρή. Αργότερα έγινε μέλος του Royal Caribbean Group. 

Αυτές τις ελληνικές ρίζες σπεύδει να υπενθυμίσει η Αντιπρόεδρος της Celebrity Cruises για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA) κυρία Joanna Rzymowska, στην αποκλειστική συνέντευξή της στο Tornos News.

Επισημαίνεται ότι η Celebrity Cruises έχει διατηρήσει τις ελληνικές της ρίζες αναλλοίωτες έως σήμερα, καθώς 70% των αξιωματικών ναυτικού σε ολόκληρο τον στόλο έχει ελληνική καταγωγή. Σήμερα απασχολούνται πάνω από 400 Έλληνες στα πλοία της, ανάμεσά τους καπετάνιοι και πρώτοι μηχανικοί.

Η Πρόεδρος και CEO της Celebrity Cruises, Lisa Lutoff-Perlo, είχε δηλώσει στις 25 Μαρτίου, όταν εξαγγέλθηκε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πλοίου από την Ελλάδα, τα ακόλουθα:

«Το Celebrity Apex είναι ένα εξαίσιο πλοίο και το να αρχίσει επιτέλους να ταξιδεύει στο όμορφο Αιγαίο, όπου ξεκίνησαν όλα για τον στόλο μας, και μετά από τόσο καιρό, αποκτά ιδιαίτερο νόημα. Ανυπομονώ να ζήσω επιτέλους την εμπειρία του Apex και των ελληνικών νησιών κατά τη διάρκεια της επαναπρογραμματισμένης κρουαζιέρας για την 30η επέτειο γάμου μου».

Η ίδια εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της στην ελληνική κυβέρνηση για την εξαιρετική συνεργασία, ευχόμενη τα καλύτερα στην Ελλάδα που γιορτάζει φέτος τη δισεκατονταετηρίδα της.

Η Αντιπρόεδρος της Celebrity Cruises για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA) κυρία Joanna Rzymowska, στη συνέντευξή της στο Tornos News, τονίζει ότι τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας, υπογραμμίζει ότι όλοι οι επισκέπτες και το πλήρωμα έχουν εμβολιαστεί, ενώ επισημαίνει ότι επιλέχθηκε ο Πειραιάς ως το πρώτο λιμάνι της εταιρείας για φέτος λόγω της εξαιρετικής αεροπορικής πρόσβασης από διάφορες χώρες, η οποία επιτρέπει σε πολλούς επιβάτες της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη να έλθουν εδώ. 

Διαβάστε αναλυτικά την αποκλειστική συνέντευξη στον εκδότη του Tornos News κ. Γιάννη Γιαννακάκη και δείτε το σχετικό video.

- Καλώς ήλθατε στην Αθήνα και τον Πειραιά. Είστε εδώ για να παρουσιάσετε το νέο σας σκάφος;

-Σας ευχαριστώ... Είναι υπέροχο που βρίσκoμαι στην Αθήνα, είναι υπέροχο να βρίσκομαι εδώ στο νέο μας πλοίο, το Celebrity Apex. Πρόκειται για την εναρκτήρια σεζόν του και θα ταξιδέψει από τον Πειραιά με τους επιβάτες του στις 19 Ιουνίου στα υπέροχα ελληνικά νησιά. Οι επιβάτες μας από όλο τον κόσμο δεν βλέπουν την ώρα να είναι μαζί μας. Έχουμε και ένα υπέροχο πλήρωμα που ανυπομονεί να καλωσορίσει τους καλεσμένους μας.

-Πως πιστεύετε ότι θα κινηθούν οι κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά φέτος;

Είναι πραγματικά σημαντικό που επιλέξαμε τον Πειραιά και την Αθήνα ως αφετηρία για το νεότερο πλοίο στον στόλο μας που αριθμεί 15 πλοία. Είναι τόσο σημαντικό γιατί προσφέρονται ευκαιρίες για πτήση στους επιβάτες μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και όλοι αγαπούν τα ελληνικά νησιά. 

Γνωρίζουμε ότι, δυστυχώς, από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη εκτός της πράσινης λίστας, αλλά διατηρούμε βάσιμες ελπίδες ότι θα εισέλθει πολύ σύντομα στην λίστα αυτή. 

Έχουμε επιβάτες από τις ΗΠΑ, επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, από τη Γερμανία, από την Ιταλία, από τη Γαλλία και την Ισπανία. Θα υπάρξουν 14 δρομολόγια εδώ κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου με επτά διανυκτερεύσεις στην υπέροχη Σαντορίνη, στη Μύκονο, στη Ρόδο και μερικές διανυκτερεύσεις επίσης στη Λεμεσό, την Ashod και τη Χάιφα.

-Πόσοι επισκέπτες μπορούν να εξυπηρετηθούν σε αυτό το πλοίο;

Η συνολική χωρητικότητα με δύο άτομα σε κάθε δωμάτιο είναι 2.900 επισκέπτες. Έχουμε, δηλαδή, 1400 δωμάτια και επιπλέον 1400 άτομα πλήρωμα, οπότε υπάρχει μια αναλογία 2 προς 1 επισκεπτών προς πλήρωμα, που δείχνει πόσο σημαντική είναι για μας η φροντίδα και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας. 

Επιπλέον, φέτος το καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας και της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, αναμένεται χαμηλότερη πληρότητα ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι θα τηρηθούν όλα τα πολύ σημαντικά πρωτόκολλα υγείας, οι κοινωνικές αποστάσεις κ.ο.κ. Η χωρητικότητα και οι δραστηριότητες αυτού του πλοίου είναι τόσο εκπληκτικές, ώστε ξέρουμε ότι οι επισκέπτες μας θα περάσουν υπέροχα και θα απολαύσουν τις διακοπές τους με απόλυτη ασφάλεια.


Tο Celebrity Apex διαθέτει καινοτόμο εξωτερικό σχεδιασμό και υπερσύγχρονους χώρους φιλοτεχνημένους από σχεδιαστές παγκοσμίου φήμης

Εμβολιασμένοι πλήρωμα και επιβάτες

-Ποια πρωτόκολλα πρόκειται να ακολουθήσετε και πώς θα βοηθήσουν τους καλεσμένους σας να έχουν καλύτερη διαμονή;

Όλοι οι επισκέπτες και το πλήρωμά θα έχουν εμβολιαστεί και τηρούμε όλα τα πρωτόκολα με απόλυτη ευλάβεια. Διασφαλίζουμε επίσης ότι όλοι οι επισκέπτες μας θα έχουν υποβληθεί σε τεστ PCR πριν επιβιβαστούν στο πλοίο.

Τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα της ελληνικής κυβέρνησης, φορώντας μάσκες εκτός φυσικά όταν οι επισκέπτες μας απολαμβάνουν την απίστευτη κουζίνα μας. 

Η υγεία και η ασφάλεια υπήρξαν ανέκαθεν η κορυφαία μας προτεραιότητα, αλλά αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι να απολαύσουν οι επισκέπτες μας υπέροχες διακοπές.

Η ελληνική κληρονομιά της  Celebrity Cruises

-Ποιες είναι οι προβλέψεις σας σχετικά με την πορεία της εταιρείας σας φέτος στην Ελλάδα;

Είμαστε πολύ θετικοί, άλλωστε η κληρονομιά μας είναι ελληνική, σε τελική ανάλυση, χάρη στην οικογένεια Χανδρή. Το λογότυπό μας είναι το ελληνικό γράμμα Χ.

Ζούμε σε έναν πολύ παράξενο κόσμο αυτή τη στιγμή, χρειαζόμαστε να πάνε τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό, τι μπορούμε ως άτομα, ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς και να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι πράγματι πολύ κρίσιμο. 

Πιστεύουμε επίσης ότι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους επισκέπτες μας να απολαύσουν τα όμορφα, τα πανέμορφα ελληνικά νησιά με ένα διαφορετικό τρόπο, παρατηρώντας τα τοπία από τη θάλασσα. Το να επισκέπτεσαι με καράβι τα πανέμορφα ελληνικά νησιά σας, είναι πράγματι εκπληκτικό. Όταν φθάνει κάποιος στη Μύκονο ή στη Σαντορίνη, βιώνει πράγματι κάτι ξεχωριστό. Πραγματικά, δεν βλέπουμε την ώρα να βρεθούμε εκεί...

-Με δεδομένο ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας προγραμματιζουν με ορίζοντα δύο ή και τριών ετών, τι περιμένετε για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια;

-Γνωρίζουμε από όλες τις καμπύλες ζήτησης που μελετάμε και τις καταναλωτικές έρευνες που πραγματοποιούμε, ότι οι άνθρωποι δεν βλέπουν την ώρα να πάνε πάλι διακοπές. Έχουμε νέα πλοία υπό ναυπήγηση, η βιομηχανία κρουαζιέρας αναπτύσσεται δυναμικά κι οι επιβάτες μας ανυπομονούν να ξανακάνουν διακοπές μαζί ως οικογένεια ή με φίλους, απολαμβάνοντας την υπέροχη κουζίνα και τις εξαιρετικές υπηρεσίες μας. Γνωρίζουμε ότι και οι Έλληνες δεν έχουν ταξιδέψει πρόσφατα και πιστεύουμε ότι τους προσφέρεται  μια μεγάλη ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι, τώρα που έχουμε φέρει το καλύτερο πλοίο μας, την ναυαρχίδα μας, εδώ στην Αθήνα, να μπορέσουν να το ζήσουν και να απολαύσουν τις διακοπές του μαζί του. Πιστεύουμε ότι έπειτα θα θελήσουν να ταξιδέψουν μαζί μας σε όλο τον κόσμο...


Μετά τη συνέντευξη στο υπέροχο Eden Bar. Από αριστερά: Γιάννης Γιαννακάκης, Joanna Rzymowska, Ruth Marshall (Vice President Legal and Managing Director RCL Cruises), Ανδρέας Στυλιανόπουλος, ιδιοκτήτης Navigator Travel & Tourist Services.

Η Αθήνα και τα ελληνικά νησιά καθιστούν την κρουαζιέρα ιδιαίτερα δημοφιλή

-Γιατί επιλέξατε τον Πειραιά ως το πρώτο λιμάνι σας φέτος;

Το επιλέξαμε λόγω της εξαιρετικής αεροπορικής πρόσβασης από διάφορες χώρες, η οποία επιτρέπει σε πολλούς επιβάτες μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες να έλθουν εδώ. Έχουμε και επιβάτες από πολλές Ευρωπαικές χώρες που έχουν κάνει κράτηση για αργότερα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και πιστεύουμε ότι η πρόσβαση στην Αθήνα και την Ελλάδα θα διαδραματίσει και γι αυτούς σημαντικό ρόλο.

-Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Ελλάδας στα προγράμματα κρουαζιέρας για τη Μεσόγειο το 2021;

Η Ελλάδα ήταν πάντα το κλειδί για τον προγραμματισμό των δρομολογίων και την επιλογή των προορισμών μας και διαπιστώνουμε ότι, όταν συμπεριλαμβάνουμε την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά στα δρομολόγια μας, τα καθιστούν πραγματικά ιδιαίτερα δημοφιλή. 

Τόσες πολλές εθνικότητες σπεύδουν να απολαύσουν την υπέροχη ελληνική φιλοξενία, τα πανέμορφα νησιά και την θεσπέσια κουζίνα σας. Γνωρίζουμε λοιπόν, και το έχουμε διασταυρώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ότι όταν συμπεριλάβουμε την Ελλάδα στους προορισμούς μας, οι κρουαζιέρες μας θα πάνε πολύ καλά. 

Θεωρούμε, λοιπόν, την Ελλάδα ως σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής μας και καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον της Celebrity Cruises.

-Σας ευχαριστώ πολύ, σας καλωσορίζω στην Αθήνα και σας εύχομαι κάθε επιτυχία γι αυτή τη χρονιά.

Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ!

Navigator Travel & Tourist Services, αντιπρόσωπος της Celebrity Cruises για την Ελλάδα

Η Celebrity Cruises αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον ταξιδιωτικό οργανισμό Navigator Travel & Tourist Services του κ.Ανδρέα Στυλιανόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του στον κ.Γιαννακάκη και στο Tornos News στις αρχές Φεβρουαρίου αποκάλυπτε τις νέες τάσεις στην κρουαζιέρα μετά την πανδημία.

Το Navigator Travel & Tourist Services από την ίδρυσή του το 1962, από τον Αναστάσιο Στυλιανόπουλο, έως σήμερα, είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος marketing και πωλήσεων σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία των εταιριών Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Azamara Club Cruises. 




Στο Eden Bar η Joanna Rzymowska με τον Ανδρέα Στυλιανόπουλο

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα