Royal Caribbean: Πώληση της Azamara σε αμερικανική επενδυτική εταιρία

20 Jan 2021, 12:52 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Royal Caribbean: Πώληση της Azamara σε αμερικανική επενδυτική εταιρία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Royal Caribbean Group εκποίησε το brand Azamara συμπεριλαμβανομένων των τριών πλοίων Azamara Quest, Journey και Pursuit, στην αμερικανική επενδυτική εταιρία Sycamore Partners.

Η τιμή πώλησης ανήλθε σε 166 εκατ. ευρώ. Στο μανατζμεντ του brand θα συνεχίσει να βρίσκεται η Carol Cabezas όπως και οι εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος της Royal Caribbean, Richard Fain, δήλωσε οτι η πώληση έγινε για στρατηγικούς στόχους, καθώς, όπως είπε, η εταιρία επιθυμεί να εστιάσει στα τρία παγκόσμια brand Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Silversea.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το portal Cruisetricks, τα τρία πλοία του στόλου της Azamara κατασκευάστηκαν το 200 και το 2001. Αρχικά ανήκαν στην Renaissance Cruises. Το 2007, η νεοσύστατη Azamara εξαγόρασε δύο από αυτά και τα ονόμασε Azamara Journey και Quest. Το 2018 προστέθηκε στον στόλο της το τρίτο πλοίο Azamara Pursuit.

Σύμφωνα με το Cruisetricks, το προφίλ του brand ομοίαζε πολύ τα brand Silversea Cruises και Celebrity Cruises της Royal Caribbean.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα