Κρούσματα κορωνοϊού σε δύο κρουαζιέρες της Costa με το ίδιο πλοίο

19 Oct 2020, 11:59 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Κρούσματα κορωνοϊού σε δύο κρουαζιέρες της Costa με το ίδιο πλοίο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οκτώ επιβάτες σε 2 κρουαζιέρες της Costa Cruises με το πλοίο Costa Diadema βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως μεταδίδει η USA TODAY, η κρουαζιέρα ξεκίνησε από τη Γένοβα στις 28 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 12 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, το ίδιο πλοίο αναχώρησε για άλλο πρόγραμμα κρουαζιέρας 14 ημερών με πολλούς από τους επιβάτες της προηγούμενης και επέστρεψε στη Γένοβα την Παρασκευή, 10 ημέρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. 

Παρότι τα αυστηρά πρωτόκολλα της εταιρίας υπόσχονται εντελώς ασφαλείς κρουαζιέρες, φαίνεται ότι στα δύο ταξίδια κυκλοφορούσε ο ιός. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Secolo XIX, επτά επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τη Δευτέρα ενώ όπως δήλωσε η Carnival στην USA TODAY, μετά τις εκδρομές στα ελληνικά νησιά, οι επιβάτες επανεξετάστηκαν πριν επιστρέψουν στην Ιταλία και επτά βρέθηκαν αρχικά  θετικοί. Οι επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στη συνέχεια στο Παλέρμο και τέθηκαν σε απομόνωση στη στεριά. 

Την Τετάρτη, άλλος ένας Γάλλος επιβάτης αρρώστησε στο Costa Diadema και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο 78χρονος επιβάτης απομακρύνθηκε από την κρουαζιέρα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου γιατρός χαρακτήρισε την κατάστασή του ανησυχητική.

Το πλοίο σταμάτησε το ταξίδι του και επέστρεψε στη Γένοβα και η Costa ανέφερε ως λόγο την επιδημιολογική κατάσταση στη Γαλλία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα