Κορωνοϊός: Ποια χώρα ξεκινά κρουαζιέρες στο… πουθενά

09 Oct 2020, 10:57 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός: Ποια χώρα ξεκινά κρουαζιέρες στο… πουθενά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο κορωνοϊός έχει πλήξει αφάνταστα τον τουρισμό και  ιδιαίτερα  την κρουαζιέρα, με τα υπερπολυτελή πλωτά resort να μένουν άδεια στα λιμάνια, σαν πλοία-φαντάσματα. Από την άλλη πλευρά, οι λάτρεις των ταξιδιών διψούν για περιηγήσεις και διακοπές, χωρίς όμως να μπορούν πάντα να ικανοποιήσουν αυτή τους τη διάθεση.

Συνδυάζοντας τα αυτά δύο γεγονότα, η Σιγκαπούρη αποφάσισε να εισάγει ένα νέο μοντέλο κρουαζιέρας, όπου τα πλοία δεν θα πιάνουν σε κανένα λιμάνι, διασφαλίζοντας έτσι την τήρηση άριστων υγειονομικών συνθηκών εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Από τον επόμενο μήνα, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης και μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος σε κρουαζιέρες χωρίς ουσιαστικό προορισμό.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το εθνικό συμβούλιο τουρισμού της χώρας, σε συνεργασία με το World Dream της Genting Cruise Lines και το Quantum of the Seas της Royal Caribbean International, τα οποία είναι και τα πρώτα κρουαζιερόπλοια που συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω κρουαζιέρες θα είναι διαφορετικές από τις κλασσικές, προκειμένου να διασφαλιστούν τα πρωτόκολλα υγιεινής. Μεταξύ άλλων, τα πλοία θα λειτουργούν με μέγιστη χωρητικότητα 50%, θα αναχωρούν από το ίδιο σημείο και θα επιστρέφουν σε αυτό χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, ενώ προορίζονται μόνο για κατοίκους της Σιγκαπούρης

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα