CLIA: Υποχρεωτικά τεστ σε ταξιδιώτες και πλήρωμα για όλες τις εταιρίες κρουαζιέρας – Σε ποια πλοία θα διεξάγονται

08 Oct 2020, 12:45 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

CLIA: Υποχρεωτικά τεστ σε ταξιδιώτες και πλήρωμα για όλες τις εταιρίες κρουαζιέρας – Σε ποια πλοία θα διεξάγονται

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας, CLIA, κήρυξε υποχρεωτικά τα τεστ για όλους τους ταξιδιώτες και το πλήρωμα όλων των εταιριών κρουαζιέρας που αποτελούν μέλη της παγκοσμίως. Ωστόσο ο κανονισμός δεν αφορά όλα τα πλοία.

Η πρόσβαση στο πλοίο επιτρέπεται μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, δηλώνει ρητά η CLIA και, ως εκ τούτου, όλες οι εταιρίες-μέλη της –αντιπροσωπεύουν το 95% της πληρότητας κρουαζιερόπλοιων παγκοσμίως- θα πρέπει να συμμορφωθούν με την υποχρέωση αυτή, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ. 

Ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι ο πρώτος και μέχρι στιγμής ο μοναδικός στην τουριστική βιομηχανία που συστηματικά εισάγει υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για όλους τους ταξιδιώτες και τους εργαζομένους, αναφέρει η CLIA. Η υποχρέωση αυτή ισχύει για πλοία χωρητικότητας άνω των 250 επιβατών. Οι εταιρίες κρουαζιέρας θα αποφασίζουν για το πότε και πώς οι εργαζόμενοι και οι ταξιδιώτες θα περνούν από τεστ. 

Η υποχρέωση για τεστ αποτελεί σημαντικό σημείο της ασφαλούς επανεκκίνησης της κρουαζιέρας, επισημαίνει ο διευθυντής Γερμανίας της CLIA, Helge Grammerstorf.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης, 48.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τη βιομηχανία κρουαζιέρας στη Γερμανία και η προστιθέμενη αξία ανέρχεται σε 6,6 δισ. ευρώ.

Στην Ευρώπη, εταιρίες κρουαζιέρας όπως οι MSC, και TUI Cruises έχουν ήδη εισάγει τα τεστ για τους επιβάτες στα νέα δρομολόγια που πραγματοποιούν, τα οποία διεξάγονται πολλές φορές απευθείας στο τσεκ ιν. Το πλήρωμα περνά από τη διαδικασία τεστ πολλές φορές πριν την επιβίβαση στο πλοίο καθώς και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η Aida θα εφαρμόσει τα τεστ με την εκκίνηση των δρομολογίων της στις 17 Οκτωβρίου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα