Κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff: Αρνητικά όλα τα τεστ- λανθασμένος ο συναγερμός

29 Sep 2020, 18:33 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff: Αρνητικά όλα τα τεστ- λανθασμένος ο συναγερμός

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Όλα τα επαναληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν στον Πειραιά στα 12 άτομα και τις 24 επαφές τους στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff ήταν αρνητικά, όπως και οι έλεγχοι σε επιφάνειες του πλοίου.

Αυτό ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Τα αρχικά αποτέλεσμα των τεστ ήταν οριακά θετικά, δηλαδή επρόκειτο για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, τόνισε, προθέτοντας: «Για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκύψει εστία διασποράς ελήφθησαν τα εν λόγω μέτρα».

Νωρίτερα το μεσημέρι η TUI έκανε λόγο για πιθανώς λανθασμένο συναγερμό στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6.

Η ανακοίνωση που ακολούθησε επιβεβαίωσε ότι πράγματι ο συναγερμός ήταν λανθασμένος, όμως όλος αυτός ο θόρυβος σίγουρα δεν βοηθά στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

** Nέο ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ: Ανιχνεύθηκαν 416 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε πλέον σε 18.123. Τα 2.898 (16%) σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό.

 

Η ανακοίνωησ της TUI

Στο πλαίσιο τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων COVID-19 στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6», εντοπίστηκαν τη Δευτέρα 28/09, δώδεκα μέλη του πληρώματος θετικά στον ιό. Κανένα από τα δώδεκα μέλη του πληρώματος δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα. Τα δώδεκα ασαφή θετικά κρούσματα αναγνωρίστηκαν ως αρνητικά μετά από δύο επαναληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο πλοίο.

Ένας τρίτος έλεγχος με την τεχνική PCR διενεργήθηκε σήμερα από τις ελληνικές αρχές. Επιβεβαιώθηκε αργά το απόγευμα ότι όλα τα αποτελέσματα και του τρίτου ελέγχου είναι αρνητικά. Το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο χειρισμός της υπόθεσης αποδεικνύει ότι οι διαδικασίες που συμφωνήθηκαν με τις αρμόδιες αρχές για την επανέναρξη της κρουαζιέρας λειτουργούν αποτελεσματικά.

«Η ασφάλεια των επισκεπτών, του πληρώματος και του τοπικού πληθυσμού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την TUI Cruises. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις αρμόδιες αρχές για την καλή και επαγγελματική συνεργασία σε σχέση με τα ασαφή αποτελέσματα των ελέγχων COVID19 στο πλοίο Mein Schiff 6 και χαίρομαι που το ταξίδι μπορεί αύριο να συνεχιστεί για όλους τους επιβάτες», δήλωσε ο Wybcke Meier, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Cruises.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα