Μαγιόρκα: Σε επίπεδα 2019 οι προσεγγίσεις κρουαζιέρας στην Πάλμα από τον Αύγουστο, παρά την πανδημία

09 Jun 2020, 14:49 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Μαγιόρκα: Σε επίπεδα 2019 οι προσεγγίσεις κρουαζιέρας στην Πάλμα από τον Αύγουστο, παρά την πανδημία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σχεδόν τον ίδιο αριθμό κρουαζιερόπλοιων με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 θα υποδεχθεί η Πάλμα (Μαγιόρκα), από τον Αύγουστο έως και το Δεκέμβριο του 2010. 

Ειδικότερα, το λιμάνι θα υποδεχθεί 249 κρουαζιερόπλοια την περίοδο αυτή, μόλις 31 λιγότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, παρά την πανδημία.

Όπως μεταδίδει η Diario de Mallorca, στις 10 Ιουλίου θα καταφτάσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Πάλμα. Πρόκειται για το MSC Seaview της MSC Cruises, 323 μέτρων και χωρητικότητας άνω των 5.000 ατόμων. 

Για τον Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί 7 στάσεις κρουαζιερόπλοιων, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του μήνα, παρότι τα στοιχεία αυτά ενδέχεται να αλλάξουν καθώς οι εταιρίες κρουαζιέρας προσαρμόζουν συνεχώς τα προγράμματά τους.

Από τον Αύγουστο, η κίνηση στην κρουαζιέρα αναμένεται να ομαλοποιηθεί σε επίπεδα προ πανδημίας. Στις 22 Αυγούστου και στις 19 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, συμπίπτουν 5 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, ενώ άλλες ημέρες περιλαμβάνουν ταυτόχρονη προσέγγιση 3-4 κρουαζιερόπλοιων.

Τους δύο τελευταίους μήνες της χρονιάς, υπάρχουν περισσότερες κρατήσεις κρουαζιέρας από πέρυσι, δηλαδή 37 έναντι 34 το Νοέμβριο και 18 έναντι 16 το Δεκέμβριο. Μέχρι στιγμής, οι εταιρίες κρουαζιέρας που προετοιμάζουν τα προγράμματα ένα χρόνο πριν, έχουν ζητήσει 510 προσεγγίσεις από τη Λιμενική Αρχή για το 2021. Το 2019 ζητήθηκαν 592.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι για διασπορά του κορωνοϊού καθώς οι κρουαζιέρες καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό και την απομόνωση κρουσμάτων και επίσης πραγματοποιούν μέσα σε λίγες ώρες προσεγγίσεις σε διαφορετικές πόλεις. Γι΄αυτό υπάρχουν αιτήματα προς τις αρχές για δημοσιοποίηση προληπτικών μέτρων τα οποία θα πρέπει να ακολουθούνται στις λιμενικές εγκαταστάσεις, όπως έλεγχοι στους επιβάτες που αποβιβάζονται.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα