Κρουαζιέρα: Έρευνα του Κογκρέσου στην Carnival για τη διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού

04 May 2020, 11:49 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Κρουαζιέρα: Έρευνα του Κογκρέσου στην Carnival για τη διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Επιτροπή του Λευκού Οίκου για τις Μεταφορές και τις Υποδομές ξεκίνησε έρευνα για το πώς η Carnival Corp. διαχειρίστηκε τα περιστατικά κορωνοϊού στα κρουαζιερόπλοιά της.

Σε επιστολή προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Arnold Donald, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Peter DeFazio καταγράφει τα περιστατικά σε πλοία της Carnival και το ιστορικό νοροϊού στα πλοία που ανήκουν σε αυτήν και άλλες εταιρίες.

Τα κρουαζιερόπλοια αποτελούν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη μεταδοτικών ασθενειών λόγω των συνθηκών περιβάλλοντος και της δομής τους, αναφέρει ο κ. DeFazio στην επιστολή.

Κάνει επίσης αναφορά στις προειδοποιήσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων ότι τα κρουαζιερόπλοια συχνά αποτελούν περιβάλλον για τη διασπορά μεταδοτικών ασθενειών λόγω του κλειστού χώρου τους, της επαφής μεταξύ των ταξιδιωτών από πολλές χώρες και τις μεταφορές πληρωμάτων μεταξύ των πλοίων. 

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, τα Κέντρα έχουν συνδέσει τη διασπορά του κορωνοϊού με επιβάτες κρουαζερόπλοιων σε 15 Πολιτείες.

Κάνει λόγο για πολύ ανησυχητική απάντηση από την Carnival στην πανδημία, όπως προβάλλεται από τα ΜΜΕ, στα οποία αναφέρεται ότι ενώ η εταιρία ήταν ενήμερη για απειλή κορωνοϊού σε ορισμένα πλοία, δεν προέβη σε σχετικές ενέργειες, οδηγώντας πιθανώς δε αύξηση των κρουσμάτων.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας, όπως μεταδίδει το Seatrade Cruise News, φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η Carnival έπεσε «θύμα συγκυριών».

Ο κ. DeFazio τονίζει την επιστολή του ότι οι εντονότερες προφυλάξεις υγείας και τα νέα πρωτόκολλα κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι πρωτεύουσας σημασίας στην πρόληψη νέου κύματος διάδοσης του κορωνοϊού όταν ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια κρουαζιέρας.

Επιπλέον, τονίζει ότι η Επιτροπή, το Αμερικανικό Κογκρέσο και οι Αμερικανοί πολίτες χρειάζεται να βεβαιωθούν ότι η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας και η Carnival Corporation & plc ιδιαίτερα, καθιερώνουν απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η προάσπιση της ασφάλειας του ταξιδιωτικού κοινού και των μελών πληρώματος θα αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα στα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων στο μέλλον.

Μάλιστα, κάλεσε την Carnival Corp. να δημιουργήσει εταιρικό αρχείο που θα αφορά τα περιστατικά κορωνοϊού στα πλοία της, με σχέδια πρόληψης και διαχείρισης για όλα τα πλοία που ίσχυαν από την 1η Ιανουαρίου, καθώς και τη συμβατότητά τους με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων και άλλες υπηρεσίες υγείας.

Η Επιτροπή ζήτησε επίσης από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων και την Αμερικανική Ακτοφυλακή, αρχεία που σχετίζονται με το πώς διαχειρίστηκε περιστατικά κορωνοϊού η Carnival, και δικηγόροι θα τα εξετάσουν από τις 15 Μαϊου και ύστερα.

Η Carnival, απαντώντας στην έρευνα, αναφέρει: Ο στόχος μας είναι ο ίδιος με της Επιτροπής. Να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματος, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος. Εξετάζουμε την επιστολή και θα συνεργαστούμε πλήρως με την Επιτροπή.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα