Κρουαζιέρα: Ακινητοποίηση των πλοίων για 100 ημέρες επέβαλαν οι ΗΠΑ

13 Apr 2020, 10:59 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Κρουαζιέρα: Ακινητοποίηση των πλοίων για 100 ημέρες επέβαλαν οι ΗΠΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Stop στις κρουαζιέρες για 100 ημέρες ή έως ότου το αμερικανικό υπουργείο Υγείας κρίνει ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι έκτακτης ανάγκης από την επιδημία του κορωνοϊού βάζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ουσιαστικά αυτή η εντολή «No Sail» "δένει" τα κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια των ΗΠΑ μέχρι τον Ιούνιο.

Τα μέτρα που λαμβάνουμε σήμερα για να σταματήσουμε την εξάπλωση του covid-19 είναι απαραίτητα για την προστασία των Αμερικανών και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πολίτες εγκυρη ενημέρωση για τη δημόσια υγεία και τον περιορισμό των επιπτώσεων, ανέφερε το CDC.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται ακινητοποιημένα περίπου 100 κρουαζιερόπλοια σε λιμάνια και γύρω από τα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ και έτσι πρέπει να παραμείνουν μέχρι να υπάρξει διαφορετική απόφαση.

Τα κρουαζερόπολοια αυτά έχουν πάνω από 80.000 μέλη πληρώματος, ενώ σε 20 πλοία έχουν διαγνωσθεί κρούσματα της επιδημίας ή υπάρχουν ύποπτα περιστατικά.

Το CDC ζήτησε από τη βιομηχανία κρουαζιέρας να υποβάλει σχέδιο δράσης για την περαιτέρω μείωση της εξάπλωσης του covid-19 σε πλοία, απαιτώντας μάλιστα η διαχείριση αυτού του σχεδίου να έχει περιορισμένη εξάρτηση από την τοπική και ομοσπονδιακή κυβερνητική υποστήριξη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα