10 κρουαζιερόπλοια ταξιδεύουν ακόμα στη θάλασσα - Δείτε ποια είναι

03 Apr 2020, 12:09 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

10 κρουαζιερόπλοια ταξιδεύουν ακόμα στη θάλασσα - Δείτε ποια είναι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tα περισσότερα κρουαζιερόπλοια σε όλο τον κόσμο είναι δεμένα στα λιμάνια εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο 10 συνεχίζουν να ταξιδεύουν, με περίπου 8.000 επιβάτες σε αυτά μέχρι και χθες, Πέμπτη.

Ορισμένα πλοία πραγματοποιούσαν προγράμματα κρουαζιέρας που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, ορισμένα είχαν κρούσματα κορωνοϊού και πλέον η πρόκληση είναι να επιστρέψουν στα σπίτια τους την ώρα που πολλά λιμάνια στον κόσμο έχουν κλείσει.

Το Zaandam της Holland America απέσπασε τα περισσότερα δημοσιεύματα καθώς 4 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο πλοίο. Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου από την Αργεντινή και σήμερα βρίσκεται στη Φλόριντα περιμένοντας άδεια να προσεγγίσει σε λιμάνι. Συνοδεύεται από το Rotterdam, το οποίο του προσέφερε προμήθειες.

Το ταξίδι του Zaandam επρόκειτο να σταματήσει στις 21 Μαρτίου στη Χιλή, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας του κλεισίματος των λιμανιών της νότιας Αμερικής. Η Holland America αναφέρει ότι 97 επισκέπτες και 136 μέλη του πληρώματος παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης από τις 22 Μαρτίου, και μερικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι επιβάτες παραμένουν στο πλοίο από τις 14 Μαρτίου και απομονωμένοι στα δωμάτιά τους από τις 22 Μαρτίου.

Το Coral Princess και το Pacific Princess της Princess Cruises συνεχίζουν να ταξιδεύουν. Το Coral Princess μεταφέρει 1.023 επιβάτες και το Pacific Princess 115.

Μέχρι και την Τρίτη, το ιατρικό κέντρο του πλοίου Coral Princess κατέγραψε αυξημένο αριθμό ανθρώπων με συμπτώματα γρίπης. Πολλοί ήταν θετικοί στην κοινή γρίπη όμως για ασφάλεια όλοι οι επιβάτες βρίσκονται σε καραντίνα. 

Το Coral Princess κατευθύνθηκε στα Barbados για σέρβις όμως δεν επιτράπηκε αποβίβαση στους επιβάτες και το πλήρωμα. Το πλοίο έχει προγραμματιστεί να φτάσει στο Fort Lauderdale στις 4 Απριλίου.

Το Pacific Princess προσέγγισε τη Μελβούρνη για καύσιμα ενώ δεν επιστράπηκε η αποβίβαση επιβατών ή πληρώματος. Οι επιβάτες δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις της ΙΑΤΑ για να επιβιβαστούν σε πτήση ή δεν ήταν σε θέση να το κάνουν εξαιτίας της κατάστασης υγείας τους που δεν συνδέεται με τον κορωνοϊό, ανέφερε η εταιρία. Το πλοίο επιστρέφει στο Λος Άντζελες και έχει μείνει στη θάλασσα για 21 ημέρες.

Το MSC Magnifica προσέγγισε το Fremantle της Αυστραλίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και συνεχίζει το ταξίδι επιστροφής στην Ευρώπη.

Το Queen Mary 2 της Cunard ταξιδεύει προς Southampton και οι περισσότεροι επιβάτες τους αποβιβάστηκαν στο Fremantle της Αυστραλίας στις 14 και 15 Μαρτίου. Το πλοίο έχει 264 επιβάτες.

Η P&O Cruises έχει ένα πλοίο που ταξιδεύει ακόμα, το Arcadia με 1.404 επιβάτες, το οποίο επιστρέφει στην Αγγλία και αναμένεται να φτάσει στις 12 Απριλίου, εντός προγράμματος.

Άλλα πλοία που προσπαθούν να προσεγγίσουν σε λιμάνια είναι τα Costa Deliziosa, Astor, Columbus και Greg Mortimer.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα