Απεβίωσε ο ιδρυτής της Salamis Cruises

01 Oct 2019, 12:21 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Απεβίωσε ο ιδρυτής της Salamis Cruises

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Salamis Organisation, ιδιοκτήτριας της Salamis Cruises, Βάσος Χατζηθεοδοσίου, σε ηλικία 83 ετών. 

Η εταιρία διαθέτει το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia χωρητικότητας 700 επιβατών καθώς και στόλο εμπορικών πλοίων (Alasa και τα φέρι Alexo και Akritas) με δραστηριοποίηση στην ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ λιμανιών του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ο Βάσος Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος στην κυπριακή ναυτιλία, πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, ίδρυσε την εταιρία πριν 60 χρόνια και την βάφτισε από την αρχαία πόλη της Σαλαμίνας. 

Ξεκίνησε με φορτηγά πλοία και σύντομα οι δραστηριότητές του διευρύνθηκαν στην κρουαζιέρα, λόγω της αυξημένης ζήτησης για κρουαζιέρες στην Αίγυπτο, τους Αγίους Τόπους και τα Ελληνικά νησιά.

Ο Βάσος Χατζηθεοδοσίου ασχολήθηκε επίσης με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Κύπρο και επιχείρησε να εξαγοράσει το ιστορικό ξενοδοχείο Berengaria στον Πρόδρομο Κύπρου, για το οποίο είχε το όραμα να το μετατρέψει σε καζίνο και resort.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα