Λιγότεροι Βρετανοί επιβάτες κρουαζιέρας επέλεξαν την Α. Μεσόγειο το 2018

15 Apr 2019, 12:26 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Λιγότεροι Βρετανοί επιβάτες κρουαζιέρας επέλεξαν την Α. Μεσόγειο το 2018

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα 2 εκατ. έφθασαν οι επιβάτες κρουαζιέρας ωκεανών το 2018 από Βρετανούς και Ιρλανδούς ταξιδιώτες, για πρώτη φορά στην ιστορία της βιομηχανίας, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Ένωσης Κρουαζιέρας, CLIA.

Ο αριθμός των επιβατών αυτών ανήλθε σε 2 εκατ., σημειώνοντας αύξης 2% σε σύγκριση με τα επίπεδας του 2017.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο η Γερμανία ξεπέρασε το φράγμα των 2 εκατ. επιβατών.

Τα στοιχεία αυτά καθιστούν τη Βρετανία και την Ιρλανδία τη δεύτερη ευρωπαϊκή αγορά κρουαζιέρας που ξεπερνά τα 2 εκατ. επιβάτες και την τέταρτη στον κόσμο.

Όπως επισημαίνει η CLIA, το Brexit δεν επηρέασε τις κρατήσεις κρουαζιέρας καθώς αυτές πραγματοποιούνται πολύ πριν από την αναχώρηση για το ταξίδι και επειδή οι καταναλωτές γνωρίζυν οτι η κρουαζιέρα ανταποκρίνεται παραδοσιακά στις ανάγκες διαφορετικών εθνικοτήτων επιβατών με διαφορετικές απαιτήσεις βίζας.

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι κρουαζιέρες ωκεανού σημείωσαν αύξηση 7%, σε 28,5 εκατ. επιβάτες.

Ο αριθμός επιβατών στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 3,3%, στα 7,17 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 2% σε σύγκριση με το 2017.

Στην Ευρώπη συνολικά, ισχυρή ανάπτυξη καταγράφηκε στους επιβάτες κρουαζιέρας που ταξιδεύουν στην ανατολική Μεσόγειο, με αύξηση 8,5% και 746.000 επιβάτες.

Ωστόσο, οι Βρετανοί επιβάτες σημείωσαν μείωση 5% στις κρουαζιέρες στην ανατολική Μεσόγειο, και διαμορφώθηκαν σε 137.000. Το 2017 είχε σημειωθεί μείωση 10%.

Επίσης, μείωση 6% παρουσίασαν οι επιβάτες τις κρουαζιέρες στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, όμως η περιοχή παρέμεινε η δημοφιλέστερη με 553.000 επιβάτες.

Αντίθετα, αύξηση 8% καταγράφηκε στις κρουαζιέρες στη βόρεια Ευρώπη, με 490.000 επιβάτες.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν οτι οι Βρετανοί τείνουν να προτιμούν έναρξη της κρουαζιέρας στο Ην. Βασίλειο, κάτι που επηρεάζει την επιλογή των προορισμών κρουαζιέρας, καθώς και οτι τείνουν να κάνουν κρουαζιέρες μεγαλύτερης διάρκειας σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους, με το μέσο όρο να διαμορφώνεται σε 10,1 ημέρες το 2018, έναντι 8,7 ημερών των Ευρωπαίων. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα