Κρουαζιέρα: Πιο ευχαριστημένοι όσοι κάνουν κράτηση μέσω τουριστικού γραφείου

09 Apr 2019, 12:35 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Κρουαζιέρα: Πιο ευχαριστημένοι όσοι κάνουν κράτηση μέσω τουριστικού γραφείου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι επιβάτες κρουαζιέρας που κάνουν κράτηση μέσω ταξιδιωτικού συμβούλου είναι κατά 10% πιο χαρούμενοι σε σύγκριση με όσους πραγματοποιούν την κράτηση σε άλλο κανάλι, παρουσιάζοντας αύξηση ικανοποίησης 7% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με νέα έρευνα της παγκόσμιας ένωσης κρουαζιέρας, CLIA.

Η εικόνα αυτή συμβαδίζει με τα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή του τουριστικού γραφείου. Το 79,5% των ταξιδιωτών προτιμά κράτηση κρουαζιέρας μέσω τουριστικού πράκτορα, με το 49% να αναφέρει οτι το κάνει προκειμένου να πετύχει την καλύτερη προσφορά και το 39% για να έχει το πλεονέκτημα της εξειδίκευσης του ταξιδιωτικού πράκτορα.

Η καλύτερη προσφορά δεν έχει να κάνε με την τιμή, διευκρινίζει o αντιπρόεδρος της CLIA, Charles Sylvia, αλλά με το value και την ικανοποίηση των αναγκών των επιβατών οι οποίοι επιθυμούν να ξεπερνιούνται οι προσδοκίες τους, οπως είπε. 

Το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των ταξιδιωτών κρουαζιέρας που προτιμά τουριστικό πράκτορα για την κράτηση είναι υψηλότερο και από τους ταξιδιώτες που επιλέγουν τουριστικό γραφείο για ταξίδια ξηράς (50%).

Για πρώτη φορά στην ιστορία της κρουαζιέρας, η αντίληψη περί καλής προσφοράς δεν σχετίζεται με το κόστος, τόνισε ο κ. Sylvia.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CLIA που προέρχονται από τον Ιανουάριο, το 50% όσων δεν χρησιμοποιούν τουριστικό πράκτορα λαμβάνουν την απόφαση να κάνουν κράτηση μόνοι τους εξαιτίας του φόβου οτι χάνουν την ευχάριστη διαδικασία προγραμματισμού της κρουαζιέρας. Το 45% προτιμά να προβεί σε αναζήτηση και μόνο το 31% πιστεύει οτι κοστίζει περισσότερο η κράτηση μέσω τουριστικού πράκτορα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα