Έργα στις υποδομές κρουαζιέρας ξεκινούν στο Κατάκολο

12 Feb 2014, 10:02 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Έργα στις υποδομές κρουαζιέρας ξεκινούν στο Κατάκολο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ξεκινούν τα έργα για τη βελτίωση των υποδομών υποδοχής κρουαζιέρας στο Κατάκολο. Η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εργασίες συμπληρωματικών έργων που θα διευκολύνουν την προσέγγιση περισσότερων και μεγαλύτερων πλοίων στο λιμάνι. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 12,124 εκατ. ευρώ.

Οι συμπληρωματικές εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου κεντρικού προβλήτα του λιμένα με την κατασκευή νέας νησίδας πρόσδεσης/ παραβολής των κρουαζιερόπλοιων, μικρή εκσκαφή της λιμενολεκάνης, κατασκευή νέου εσωτερικού μώλου κ.α.

Ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε πως αποτελεί επιδίωξη της περιφέρειας να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην κρουαζιέρα και σημείωσε πως το Κατάκολο είναι σημείο αναφοράς της Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά την κρουαζιέρα. Ο κ. Κατσιφάρας επισήμανε επίσης ότι με τα έργα αυτά «ενισχύουμε τις υποδομές μας και ενισχύουμε την ποιότητα αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας, ώστε να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια να καταφθάσουν στο Κατάκολο, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

«Η ανάπτυξη της Ηλείας ήταν προτεραιότητα της αιρετής περιφέρειας και μέσα σε πολύ δύσκολους καιρούς καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πρόσθετους πόρους για να αναβαθμίσουμε ένα σημαντικό για εμάς σημείο», κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σημείωσε πως «πρόκειται για ένα έργο πνοής για την Ηλεία και ολόκληρη την Περιφέρειά μας, που θα συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού».

Το Κατάκολο ήταν το τρίτο λιμάνι της Ελλάδας με τις περισσότερες αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας το 2013 μετά τον Πειραιά και τη Σαντορίνη, καταγράφοντας συνολικά 764.000 άτομα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα