Οι Βορειοαμερικανοί κυριαρχούν στην αγορά κρουαζιέρας με μερίδιο 56%

01 Oct 2018, 15:00 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Οι Βορειοαμερικανοί κυριαρχούν στην αγορά κρουαζιέρας με μερίδιο 56%

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης κινείται η κρουαζιέρα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, σε απόλυτα μεγέθη ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας αντιπροσωπεύει μικρό τμήμα της ταξιδιωτικής αγοράς. Πέρυσι καταγράφηκαν περίπου 27 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιέρας διεθνώς, ενώ η  μεγαλύτερη ανάπτυξη σε αυτόν τον κλάδο προέρχεται από την Ασία-Ειρηνικό, όπου η ζήτηση για διακοπές κρουαζιέρας έχει τριπλασιαστεί από το 2007.

Αυτά είναι τα ευρήματα μελέτης του World Travel Monitor της IPK International, που ανατέθηκε από την ITB Berlin.

Αναλυτικά τα συμπεράσματα της μελέτης:

Οι Βορειοαμερικανοί έχουν μερίδιο αγοράς 56% στην κρουαζιέρα

Με μερίδιο αγοράς 56% το 2017, οι Βορειοαμερικανοί κυριαρχούν στη διεθνή κρουαζιέρα και έπονται οι Ευρωπαίοι που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο. Οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας από την Ασία / Ειρηνικό κατέχουν την τρίτη θέση, ενώ οι νοτιοαμερικανοί αντιπροσωπεύουν μόνο το 1%. Ωστόσο, η αύξηση της κρουαζιέρας οδηγείται ιδιαίτερα από τους Ασιάτες, των οποίων η ζήτηση για διακοπές κρουαζιερόπλοιων έχει τριπλασιαστεί από το 2007. Σε ρυθμούς ανάπτυξης την τελευταία 10ετία, ακολουθούν Βορειοαμερικανοί που κατέχουν τη δεύτερη θέση και έποντια οι Νοτιομαερικανοί και οι Ευρωπαίοι.

Οι σημαντικότερες αγορές για την διεθνή κρουαζιέρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες καλύπτουν το 50% της παγκόσμιας ζήτησης κρουαζιερόπλοιων. Άλλες σημαντικές αγορές κρουαζιέρας είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και η Βόρεια Αμερική, η οποία (συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού) εξακολουθεί να είναι επίσης ο πιο δημοφιλής προορισμός για διακοπές κρουαζιέρας. Από το 2007, οι κρουαζιέρες στη Βόρεια Αμερική έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί. Η Ευρώπη ως προορισμός κρουαζιέρας κατέχει τη δεύτερη θέση, ακολουθούμενη από τη Νότια Αμερική, την Ασία / Ειρηνικό και σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την Αφρική.

Οι πέντε πιο δημοφιλείς χώρες προορισμού για διεθνείς κρουαζιέρες είναι το Μεξικό, ο Καναδάς, η Ισπανία, οι ΗΠΑ και η Ιταλία. Μαζί, λαμβάνουν πάνω από τιους μισούς επιβάτες στις κρουαζιέρες παγκοσμίως.

Οι τάσεις

Οι κρουαζιέρες προσφέρουν τον ιδανικό συνδυασμό χαλάρωσης και νέας εμπειρίας. Οι διεθνείς ταξιδιώτες απολαμβάνουν ιδιαίτερα τις χαλαρωτικές περιηγήσεις στα αξιοθέατα των τοπικών εκδρομών, το καλό φαγητό και την ποικλία προσφοράς στην ψυχαγωγία στο πλοίο. Η εμπειρία στα λιμάνια αποτελεί εκτιμάται επίσης ιδιαιτέρως.

Οι τουρίστες της κρουαζιέρας δαπανούν περισσότερα χρήματα

Μολονότι οι κρουαζιέρες δεν είναι πλέον τόσο ακριβές όσο στο παρελθόν, οι δαπάνες σε αυτό το τμήμα διακοπών είναι ακόμα σημαντικά υψηλότερες από ό, τι σε άλλες. Κατά μέσο όρο, οι διεθνείς ταξιδιώτες ταξιδεύουν 230 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Το διαδίκτυο, με μερίδιο 65%, είναι το προτιμώμενο κανάλι κράτησης των διεθνών ταξιδιωτών όταν πρόκειται για κρουαζιέρες, ποσοστό που είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με το σύνολο των κρατήσεων σε όλους τους τύπους διακοπών. Αντίθετα, τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν σημαντική δραστηριότητα στον τομέα αυτό με μερίδιο 37% στις κρατήσεις κρουαζιέρας.

Νέες ομάδες στόχοι

Τα τελευταία χρόνια, καταβλήθηκαν προσπάθειες να προσελκυσθούν νέες ηλικιακά και κοινωνκά ομάδες μέσω ειδικά διαμορφωμένων κρουαζιερόπλοιων, που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους. Επί του παρόντος, το 50% των ταξιδιωτών κρουαζιερόπλοιων είναι 55 ετών και άνω και το υπόλοιπο 50% νέοι και μέσης ηλικίας. Τα περισσότερα από τα δύο τρίτα, πάντως, του συνόλου των επιβατών κρουαζιέρας ανήκουν στις ομάδες υψηλότερου εισοδήματος και εκπαίδευσης.

Η ITB Berlin θα δημοσιεύσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το θέμα στο τέλος του έτους, περιλαμβάνοντας και στοιχεία του 2018, ενώ τα τελικά συμπεράσματα του World Travel Monitor για ολόκληρο το έτος 2018, καθώς και οι τελευταίες προβλέψεις για το 2019, θα παρουσιαστούν από τον Rolf Freitag, Διευθύνοντα Σύμβουλο της IPK International, στην Ημέρα του Μέλλοντος της ITB κατά τη διάρκεια της έκθεσης, που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 6 έως την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα