Περισσότερες κρουαζιέρες στη Θεσσαλονίκη επιδιώκουν Δήμος και ΟΛΘ

05 Feb 2014, 12:47 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Περισσότερες κρουαζιέρες στη Θεσσαλονίκη επιδιώκουν Δήμος και ΟΛΘ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην ανάγκη συντονισμού του δήμου και των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων της Θεσσαλονίκης ώστε να αξιοποιηθεί το θαλάσσιο μέτωπο με αναβάθμιση της βιομηχανίας της κρουαζιέρας προκειμένου να «φέρει» επιπλέον επισκέπτες, αναφέρθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού του δήμου, κ. Σπύρος Πέγκας, κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα ανάμεσα σε στελέχη του δήμου και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ, κ. Στέλιου Αγγελούδη, στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος.

Όπως τόνισε ο κ. Πέγκας, οι συντονισμένες κινήσεις από το δήμο σε συνεργασία με τους φορείς που ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την εισροή επισκεπτών από την κρουαζιέρα δίνουν τη δυνατότητα να αυξηθούν οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η πόλη προς τους επισκέπτες της.  Επιπλέον αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο δημιουργίας μόνιμου γραφείου τουριστικών πληροφοριών του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσα στον επιβατικό σταθμό του Λιμένος. «Αυτές οι κινήσεις από την πλευρά του Δήμου  θα βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τον ΟΛΘ με βασικό στόχο την αύξηση των κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη, καθώς μια ενδεχόμενη αύξηση των πλοίων που διανυκτερεύουν στο Λιμάνι μας, θα τονώσει τη τοπική αγορά και θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη μας» σημείωσε ο κ. Πέγκας.

Την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης εξέφρασε  ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. «Ο ΟΛΘ τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει όλα τα ζητήματα ασφάλειας των πλοίων και παροχής υπηρεσιών του επιβατικού σταθμού και κατέχει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που αναζητά η βιομηχανία της κρουαζιέρας καθώς και οι επισκέπτες αυτού του είδους. Το ζήτημα είναι τι κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι βγαίνοντας από τον επιβατικό σταθμό στην καρδιά της πόλης. Εκεί είναι που θέλουμε τη συμβολή του Δήμου» υπογράμμισε.

 
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα