Λιγότερα κρουαζιερόπλοια στη Μεσόγειο το 2017

25 Jul 2016, 09:28 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Λιγότερα κρουαζιερόπλοια στη Μεσόγειο το 2017

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνεχίζεται το ψαλίδι στα δρομολόγια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, εξαιτίας της αστάθειας στην περιοχή (απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια), με τις εταιρίες να περιορίζουν τη χωρητικότητα στα προγράμματα για το καλοκαίρι του 2017.

Η Celebrity ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το δρομολόγιο του Celebrity Equinox, με 2.850 επιβάτες, στο Μαϊάμι την ερχόμενη Άνοιξη μετά την ολοκλήρωση του χειμερινο΄θ προγράμματος, σε αντικατάσταση της επιστροφής στη Μεσόγειο, όπου αυτό το καλοκαίρι πραγματοποιεί προσεγγίσεις σε Αθήνα και Βαρκελώνη. 

Ετσι, η Celebrity θα θέσει σε δρομολόγια στην Ευρώπη 4 (από 5) πλοία το ερχόμενο καλοκαίρι, προσφέροντας δρομολόγια στην Καραϊβική καθόλη τη διαρκεια του έτους για πρώτη φορά μετά το 2010.

Άλλες εταιρίες περιορίζουν επίσης τη χωρητικότητά τους στη Μεσόγειο προς όφελος της Καραϊβικής. Η Carnival Corp. ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μειώσει κατά 10% τη χωρητικότητα στη Μεσόγειο το ερχόμενο έτος αυξάνοντας κατά 5% τη χωρητικότητα στην Καραϊβική.

Οι εταιρίες κρουαζιέρας ήδη ανακοίνωσαν την απομάκρυνση τουρκικών λιμανιών από δρομολόγια για αυτό το καλοκαίρι, ιδίως μετά την απόπειρα πραξικοπηματος στη χώρα.

Οι περισσότερες τηρούν στάση αναμονής, όπως η Carnival Cruise Line, η οποία αντικατέστησε τις προσεγγίσεις του Carnival Vista στο Κουσάντασι στις 17 και 20 Ιουλίου με ημέρες στη θάλασσα, και ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει τις μελλοντικές προσεγγίσεις στο λιμάνι μέσα στις ερχόμενες ημέρες.

Ωστόσο, μερίδα τουριστικών πρακτόρων στα ταξίδια κρουαζιέρας καταγράφουν υγιή ζήτηση για Ευρώπη. Ο αντιπρόεδρος επιχειρήσεων της Crown Cruise Vacations, Jeffrey Bateman, δήλωσε στην Travel Weekly ότι οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη εξακολουθούν να είναι ισχυρές.

Οι τιμές μειώνονται, με το κόστος κρουαζιέρας στη νότια Ευρώπη να πέφτει τον Ιούνιο κατά 1,3% σε ετήσια βάση, έναντι αύξηση 7,4% το Μάιο, δήλωσε ο αναλυτής της SunTrust Robinson Humphrey, Patrick Scholes.

Ακόμα και μια κακή χρονιά στην Ευρώπη είναι καλύτερη από μια καλή χρονιά στην Καραϊβική, ειδικά το καλοκαίρι, εξηγεί ο διευθυνων σύμβουλος της Norwegian Cruise Line Holdings, Frank Del Rio, αιτιολογώντας τη δυστακτικότητα των εταιριών να αντικαταστήσουν μαζικά με Καραϊβική.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα