Τα Γρηγορότερα στον Κόσμο

23 Sep 2016, 07:45 | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Παναγιώτης Πουρναράκης

Τα Γρηγορότερα στον Κόσμο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το φορτηγό της Volvo ‘The Iron Knight’ έσπασε 2 παγκόσμια ρεκόρ για φορτηγά με ελαστικά Goodyear – κάνοντας τα, τα γρηγορότερα ελαστικά για φορτηγά στον κόσμο. Τα ειδικά ελαστικά αναπτυγμένα και κατασκευασμένα από την Goodyear είναι αποτέλεσμα της συνεχής συνεργασίας και δυνατής πρώτης τοποθέτησης με τον κορυφαίο κατασκευαστή φορτηγών, την Volvo. Τα ελαστικά της Goodyear για τον Iron Knight, βοήθησαν το 4,5 τόνων και 2.400hp φορτηγό να επιτύχει την μέση ταχύτητα των 169.09 km/h (105 mph) σε χρόνο 21.29 δευτερολέπτων, και σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από στάση. Το Iron Knight κέρδισε επίσης το ρεκόρ των 500 μέτρων απόσταση και ταχύτητα 131.29 km/h (81.6 mph) σε 13.71 δευτερόλεπτα από στάση. Εάν αυτό δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό, κατά την διάρκεια των ρεκόρ, ο Iron Knight έπιασε ανώτερη ταχύτητα τα 276 km/h (171.5 mph).

Η τεχνολογία για τα μοναδικά αυτά ελαστικά που κατασκευάστηκαν από την Goodyear  για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας έχει προέλθει από την εμπειρία της από τους αγώνες φορτηγών.  Οι σκελετοί των συγκεκριμένων ελαστικών είναι οι τελευταίας γενιάς σκελετοί των ελαστικών της Goodyear και χρησιμοποιούνται καθημερινά σε όλους τους Ευρωπαϊκούς δρόμους. Το νέο ρεκόρ ταχύτητας που επιτεύχθηκε με ελαστικά Goodyear επιδεικνύει την κορυφαία τεχνολογική υπεροχή της Goodyear στην βιομηχανία της μεταφοράς. 

Το ρεκόρ επιτεύχθηκε σε μία κλειστή πίστα στην Σουηδία. Το Iron Knight οδηγήθηκε από τον Boije Ovebrink ο οποίος έχει εμπειρία περισσότερη από 30 χρόνια σε αυτοκίνητα και φορτηγά έχοντας σπάσει στο παρελθόν 5 ρεκόρ ταχύτητας. Την στιγμή της δημοσίευσης, τα ρεκόρ επανεξετάζονται από την FIA, τον διεθνή οργανισμό αγώνων. 

Τα φορτηγά της Volvo και η Goodyear έχουν μεγάλη ιστορία συνεργασίας ιδιαίτερα όταν ήρθε και το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας. Το Mean Green, που οδηγήθηκε επίσης από τον Boije Ovebrink, έγινε το 2ο γρηγορότερο Υβριδικό φορτηγό το 2012 όταν έσπασε 2 παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας και πάλι εξοπλισμένο με ελαστικά για φορτηγά της Goodyear.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα