Μια κορυφαία εκδήλωση στην Πάτρα!

11 Aug 2016, 12:56 | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Παναγιώτης Πουρναράκης

Μια κορυφαία εκδήλωση στην Πάτρα!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 24 - 25 Σεπτεμβρίου οι δρόμοι της Πάτρας θα μετατραπούν σε πίστα αγώνων για 8η συνεχή χρονιά ώστε να φιλοξενήσουν το Patra's International Circuit for Carting. Το PICK είναι ένας αγώνας καρτ που πλαισιώνεται από πολλές παράπλευρες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Έτσι συντίθεται ένα υπερθέαμα "Sport & Show" που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή με δυναμική που πλέον συναγωνίζεται αυτή του Καρναβαλιού. Το πρώτο PICK έγινε στην Πάτρα το 2009 και η Αχαϊκή πρωτεύουσα ετοιμάζεται τώρα για την 8η διοργάνωση. Η μεγάλη αυτή διοργάνωση έχει βοηθήσει όλη την Ελλάδα να κάνει βήματα προόδου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό μέσω του καρτ. Υπάρχει ισορροπία στο θέαμα και στο αγωνιστικό κομμάτι, κάτι πολύ σημαντικό για την απήχηση της διοργάνωσης. Οι επισκέπτες που συρρέουν κάθε χρόνο στην Πλ. Γεωργίου για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, δεν είναι μόνο από τις γειτονικές περιοχές, αλλά απ' όλη την Ελλάδα. Το PICK αποτελεί μία μεγάλη αναπτυξιακή πρωτοβουλία για όλη την περιοχή και όχι μόνο. Η άρτια δημοσιογραφική κάλυψη της διοργάνωσης τόσο από τα τοπικά, όσο και από τα πανελλαδικά μέσα, βοηθάει στο να προωθηθεί η πόλη και η επιχειρηματικότητα.

Ως οικοδεσπότης αλλά και θερμός υποστηρικτής του PICK, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε: «Τα πρώτα 7 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Θέλουμε να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο το event. Θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς που εμπλέκονται στη διοργάνωση γιατί χωρίς αυτούς δε θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Επίσης, τους χορηγούς γιατί σε δύσκολους καιρούς επωμίζονται το οικονομικό βάρος της διεξαγωγής των αγώνων. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δε φοβόμαστε τον ανταγωνισμό, αντιθέτως θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους ότι είμαστε οι καλύτεροι. Πρέπει κάθε χρόνο να μεγαλώνουμε τη διοργάνωση και ευελπιστώ με την παραλαβή των νέων οδικών δικτύων από Κόρινθο και Δυτική Ελλάδα, το 9ο PICK να γίνει με μεγαλύτερη ευκολία στην πρόσβαση των επισκεπτών».

Το PICK έχει δική του άρτια ενημερωμένη ιστοσελίδα: www.pickpatras.gr, ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεχή προβολή στα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια. Οι Πατρινοί αγαπούν το καρτ, πολλά νέα παιδιά ασχολούνται μ' αυτό και υπάρχει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και το όνειρο της πίστας στη Χαλανδρίτσα.

Μερικά από τα στοιχεία του show στο Pick έχουν γίνει παράδοση και θεωρούνται σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης. Έχει εξασφαλιστεί και φέτος η παρουσία των κορυφαίων ακροβατών Arrepiado από την Πορτογαλία που λόγω κατάκτησης του Euro ετοιμάζουν και σόου με μπάλες. Θα γίνει και φέτος η καθιερωμένη πλέον συναυλία το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου παρουσία κορυφαίων ονομάτων της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα