Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδος μετά από 21 χρόνια | ταξίδι 30 ωρών

29 Apr 2022, 15:44 | ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

TornosNews.gr

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδος μετά από 21 χρόνια | ταξίδι 30 ωρών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 19 Ιουνίου θα σαλπάρει το πρώτο πλοίο από την Λεμεσό για τον Πειραιά, σηματοδοτώντας την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα μετά από 21 χρόνια. 

Αυτό ανακοίνωσε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης προσθέτοντας ότι το ταξίδι θα είναι διάρκειας 30 ωρών, προσθέτοντας πως το κόστος των κομίστρων ποικίλει ανάλογα με το είδος της καμπίνας που θα επιλέξει ο ταξιδιώτης. Επεσήμανε, ότι θα υπάρχει τη δυνατότητα μεταφοράς με το πλοίο οχημάτων και κατοικίδιων ζώων, όπως γράφει η οικονομική ιστοσελίδα της Κύπρου stockwatch.com.cy

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία SCANDRO HOLDINGS LTD, η προσφορά της οποίας ανέρχεται στα €15.594 εκατ., ενώ το δρομολόγιο επιδοτείται με €5,5 εκατ. τον χρόνο για τρία χρόνια.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας διευκρίνισε ότι το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με οχηματαγωγό, επιβατικό πλοίο το οποίο, όπως όπως είπε, δεν πρέπει να συγκρίνεται με κρουαζιερόπλοια αλλά με πλοία της «γραμμής».

Πρόσθεσε ότι από το Ιούνιου μέχρι και τις 16 Σεπτέμβριου θα πραγματοποιηθούν συνολικά 46 δρομολόγια από και προς την Κύπρο.

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι το πλοίο θα πραγματοποιήσει τέσσερα δρομολόγια προς την Ελλάδα τον Ιούνιο, οκτώ τον Ιούλιο, επτά τον Αύγουστο και τρία τον Σεπτέμβριο.

Οι καμπίνες και τα κόμιστρα

Όσον αφορά την χωρητικότητα του πλοίου ο κ. Δημητριάδης είπε ότι διαθέτει 38 καμπίνες 1ης κλάσης για τη μεταφορά 110 επιβατών, 68 καμπίνες 2ης κλάσης για μεταφορά 180 επιβατών και 110 αεροπορικές θέσεις, ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί να μεταφέρει επίσης, πέραν των 100 οχημάτων.

Σε σχέση με τα κόμιστρα ο υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι το εισιτήριο μετ' επιστροφής συμπεριλαμβανομένων των φόρων για μονόκλινη καμπίνα 1ης κλάσης θα ανέρχεται σε €120,42, για δίκλινη €110,42 και για τρίκλινη €100,42.

Σε μονόκλινη καμπίνα 2ης κλάσης το κόστος του εισιτηρίου συμπεριλαμβανομένων των φόρων θα ανέρχεται στα €80,42 το άτομο, το αεροπορικό κάθισμα σε €76,42 το άτομο και για παιδιά ηλικίας από 4-12 το κόμιστρο θα ανέρχεται στα €56,12.

Όσο αφορά τα οχήματα, η μεταφορά αυτοκινήτου μέχρι πέντε μέτρα θα κοστίζει €203,44, η μεταφορά €125,92, ποδηλάτων €0,94 και η μεταφορά κατοικίδιου σε καμπίνα €100 και σε κυνοτροφείο €70.

Κρατήσεις και μέσω διαδικτύου

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας Μάριος Μιχαήλ ανέφερε ότι από τις 7 Μαΐου θα είναι διαθέσιμη στο κοινό η ιστοσελίδα της εταιρείας για κρατήσεις, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ότι στις υποδομές του πλοίου περιλαμβάνονται εστιατόριο, καφετέρια και ιατρείο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το υπό κυπριακή σημαία επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο M/V DALEELA κατασκευάστηκε το 1991 και έχει την ικανότητα να μεταφέρει 400 επιβάτες και πέραν των 100 οχημάτων.

Με ανάρτηση του στα μέσα μαζικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευση για εναλλακτική συνδεσιμότητα. Μετά από 21 χρόνια οι συμπολίτες μας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση την Ευρώπη δια θαλάσσης μεταφέροντας και το ιδιωτικό τους όχημα. Ταυτόχρονα ενισχύουμε το θαλάσσιο τουρισμό στον τόπο μας» αναφέρει.

Πηγή: stockwatch.com.cy

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα