Η AEGEAN «απογειώνει» τη Λάρνακα με νέα απευθείας πτήση προς Ρώμη
20 Apr 2025, 06:46 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
TornosNews.gr
Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης», η AEGEAN, σε συνεργασία με την Hermes Airports, γιόρτασε την έναρξη της νέας απευθείας σύνδεσης Λάρνακα – Ρώμη. Το νέο δρομολόγιο, που εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο για όλη τη θερινή περίοδο του 2025, ενισχύει τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με την ιταλική πρωτεύουσα, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου «Λεονάρντο Ντα Βίντσι – Φιουμιτσίνο».
Η πρώτη πτήση αναχώρησε με υψηλές πληρότητες, γεγονός που αποτυπώνει τη ζήτηση και το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον για τη νέα αυτή σύνδεση. Σύμφωνα με την AEGEAN, υπάρχει πρόθεση το δρομολόγιο να διατηρηθεί και κατά τη χειμερινή περίοδο, προσφέροντας στους επιβάτες περισσότερες επιλογές για ταξίδια στην καρδιά της Ευρώπης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιβάτες της πρώτης πτήσης, τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του τουρισμού, συνεργάτες της AEGEAN και της Hermes Airports, καθώς και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη σημασία της νέας σύνδεσης.
Η νέα πτήση προς Ρώμη αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της AEGEAN για ενίσχυση της παρουσίας της στην κυπριακή αγορά. Με επενδύσεις που φτάνουν σε αύξηση χωρητικότητας κατά 22% σε σύγκριση με το 2024, η εταιρεία προσφέρει συνολικά 1,4 εκατομμύρια θέσεις από και προς την Κύπρο το 2025.
Η διασυνδεσιμότητα του νησιού ενισχύεται σημαντικά όχι μόνο μέσω νέων προορισμών, αλλά και από τη συχνότητα των πτήσεων προς Αθήνα (έως 7 καθημερινές) και Θεσσαλονίκη (έως 11 εβδομαδιαίες), καθώς και με την επανεκκίνηση του δρομολογίου Λάρνακα – Τελ Αβίβ με έως 2 απευθείας πτήσεις ημερησίως.
Η AEGEAN επιβεβαιώνει τον στρατηγικό της ρόλο στην αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με σημαντικούς ευρωπαϊκούς και περιφερειακούς προορισμούς, προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και διευρύνοντας τις ταξιδιωτικές δυνατότητες για επιβάτες και επαγγελματίες του τουρισμού.
διαβάστε ακόμα
-
Εκσυγχρονίζεται η ΥΠΑ με νέο σύστημα Data Link Services 23/05 | 17:27
-
«Αεροπορικός πυρετός» για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025 – Όλες οι νεότερες προσθήκες πτήσεων 20/05 | 06:49
-
ΥΠΑ: +9,2% η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α'4μηνο, +22% το Ηράκλειο τον Απρίλιο 19/05 | 11:40
-
Παρίσι | Ακυρώσεις πτήσεων στο Ορλύ εξαιτίας βλάβης 19/05 | 20:28
-
Ryanair: Μειωμένα κέρδη, ρεκόρ επιβατικής κίνησης 19/05 | 11:17
-
Ελληνικός τουρισμός: Ποιοι προορισμοί «κερδίζουν» πτήσεις φέτος από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία 17/05 | 06:45
-
Η Lufthansa προχωρά σε ριζική αναδιάρθρωση του ομίλου – Έρχεται η «Matrix Next Level» 16/05 | 14:48
-
SkyUp Airlines: Νέες συνδέσεις με Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο από τη Μολδαβία 16/05 | 06:05
-
Τουρκία | Πρόστιμα στους επιβάτες που σηκώνονται από τις θέσεις τους πριν σταθμεύσει το αεροπλάνο 15/05 | 12:06
-
Fraport: Ποιοι προορισμοί «έσπασαν τα κοντέρ» τον Απρίλιο – «Χαμηλές πτήσεις» για Σαντορίνη 15/05 | 07:10
δημοφιλέστερα
- 1 Πιερία: Ταξίδι γνωριμίας με Ουκρανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες 24.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Διεθνής Διάκριση για την Ελλάδα και τη Σαντορίνη | Leisure Lifestyle Awards 25.05.2025 | ΕΟΤ
- 3 Ελληνικός τουρισμός: Ποιοι προορισμοί «κερδίζουν» πτήσεις φέτος από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία 17.05.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 4 Ο δήμαρχος Νίκος Κομηνέας στο Τ.Ν. | Θέλουμε μια αυθεντική, βιώσιμη Αστυπάλαια – όχι ένα μαζικό μοντέλο διακοπών 24.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Διάσκεψη της Πρωτοβουλίας Αδριατικής & Ιονίου | Κεφαλογιάννη: Προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού 24.05.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 6 10 εκατ. τουρίστες το 2025 στην Αθήνα - Θέλουμε ισορροπία με τη βιωσιμότητα 24.05.2025 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 7 Συνεργασία Amadeus - Google για την τεχνητή νοημοσύνη στον ταξιδιωτικό κλάδο 25.05.2025 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- 8 Πότε η Ryanair θα εισέλθει στην αγορά διακοπών 24.05.2025 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 9 Μεγάλη τουριστική επένδυση 75,9 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο όμιλο Μπερζάουι στη Σύρο 17.05.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 10 Αττάλεια: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στις Γαλάζιες Σημαίες 24.05.2025 | ΚΟΣΜΟΣ