Η Air France εγκαινίασε την απευθείας πτήση προς την Καλαμάτα
11 Jul 2024, 16:36 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
TornosNews.gr
Η Air France συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με μια νέα απευθείας πτήση από το Παρίσι προς την Καλαμάτα.
Το νέο αυτό δρομολόγιο που ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου, θα παραμείνει στο πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι κατά τους μήνες αιχμής, Ιούλιο και Αύγουστο. Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Σάββατο με αεροσκάφη Airbus 319 που διαθέτουν 143 θέσεις συνολικά.
Η νέα αυτή σύνδεση θα προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκτός από το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας που προσφέρει πλέον η περιοχή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια περιοχή με πλούσια ιστορία, εκπληκτικά τοπία, εξαιρετική τοπική γαστρονομία και πολιτιστική κληρονομιά.
Πρόγραμμα πτήσεων (τοπικές ώρες):
AF1790: Αναχώρηση από το Παρίσι-Charles de Gaulle στις 08:10πμ, άφιξη στην Καλαμάτα στις 12:30μμ
AF1791: Αναχώρηση από την Καλαμάτα στις 13:30, άφιξη στο Παρίσι-Charles de Gaulle στις 16:00
Την εναρκτήρια πτήση υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» ο κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, περιφερειακός διευθυντής της Air France-KLM, ο κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας και φορείς τουρισμού του Νομού Μεσσηνίας.
Με αφορμή την έναρξη της νέας αυτής πτήσης, η Air France συνεργάστηκε με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ του Δήμου Καλαμάτας, οργανώνοντας έκθεση ζωγραφικής στο χώρο του αεροδρομίου με θέμα τα αεροπλάνα και το αεροδρόμιο. Το κέντρο απασχολεί 50 συνολικά άτομα, μεταξύ 9 και 56 ετών. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, διοργανώθηκε μια ειδική επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και να μάθουν για την λειτουργία του καθώς και να παρακολουθήσουν από κοντά την προσγείωση ενός αεροσκάφους.
Ο κ. Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζουμε την απευθείας πτήση μας προς την Καλαμάτα, έναν προορισμό που προσφέρει απέραντη πολιτιστική και φυσική ομορφιά. Αυτή η νέα διαδρομή όχι μόνο ενισχύει το δίκτυό μας αλλά στηρίζει και την τοπική οικονομία, ενισχύοντας τον τουρισμό».
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Υποδεχθήκαμε τη νέα πτήση προερχόμενη από τη γαλλική πρωτεύουσα, μια νέα σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, η οποία θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας. Θεωρούμε ότι η νέα αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Παρίσι θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και την υπόλοιπης Πελοποννήσου. Από την πλευρά μας, έχουμε υποχρέωση να επιμείνουμε στην κατεύθυνση της άμεσης έναρξης των προβλεπόμενων εργασιών αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις μελλοντικές προκλήσεις».
διαβάστε ακόμα
-
Τουρκία | Πρόστιμα στους επιβάτες που σηκώνονται από τις θέσεις τους πριν σταθμεύσει το αεροπλάνο 15/05 | 12:06
-
Fraport: Ποιοι προορισμοί «έσπασαν τα κοντέρ» τον Απρίλιο – «Χαμηλές πτήσεις» για Σαντορίνη 15/05 | 07:10
-
United Airlines | Premium εμπειρίες στο νέο αεροσκάφος Boeing 787-9 14/05 | 13:08
-
Ryanair | Πρόστιμο 3.230 ευρώ σε επιβάτη της για αναστάτωση πτήσης 14/05 | 13:19
-
ΙΑΤΑ: Νέο δεκαετές σχέδιο εκσυγχρονισμού της διαχείρισης αποσκευών στις πτήσεις 15/05 | 07:21
-
Air France, KLM και Delta Air Lines οργανώνουν το 3ο Marine Day στην Αθήνα 12/05 | 17:35
-
Η Norse Atlantic επενδύει στην Αθήνα – Φέρνει 49.000 θέσεις από Λος Άντζελες και JFK 10/05 | 07:04
-
Οι 10 πιο πολυσύχναστες διεθνείς αεροπορικές διαδρομές στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2025 11/05 | 07:05
-
Η IAG (British Airways) διατηρεί την πρόβλεψη για θετικές προοπτικές το 2025 09/05 | 11:39
-
CAPA Summit 2025: Εξαιρετικά ανθεκτικές οι παγκόσμιες αερομεταφορές – Τι βλέπουν οι ειδικοί για το 2025 09/05 | 06:10
δημοφιλέστερα
- 1 Fraport: Ποιοι προορισμοί «έσπασαν τα κοντέρ» τον Απρίλιο – «Χαμηλές πτήσεις» για Σαντορίνη 15.05.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 2 Η Σητεία υποδέχεται την 5η Ημερίδα «Κρητών Φιλοξενείν» 15.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Καταδυτικό πάρκο στο ακρωτήριο Αγίου Αντωνίου στη Θάσο 15.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Άδειες για πλωτές εξέδρες στο Λαγονήσι 15.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στη Νίσυρο 15.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Σέριφος: Ημερίδα για την ανεξέλεγκτη δόμηση και τον τουρισμό 15.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 Αθλητικό καλοκαίρι στα Τρίκαλα: Στίβος, ποδηλασία και νέες γενιές σε δράση 15.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Πάτμος: Το νησί των αποκαλύψεων 15.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 ΙΑΤΑ: Νέο δεκαετές σχέδιο εκσυγχρονισμού της διαχείρισης αποσκευών στις πτήσεις 15.05.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 10 Βρετανικός τουρισμός 2025 | Εκρηκτική άνοδος του all-inclusive, τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής 15.05.2025 | ΑΓΟΡΕΣ