Νεοσύστατος Αυστριακός αερομεταφορέας σε συζητήσεις με την ελληνική Marathon Airlines

21 Mar 2023, 15:45 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Νεοσύστατος Αυστριακός αερομεταφορέας σε συζητήσεις με την ελληνική Marathon Airlines

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε συζητήσεις με τον Ελληνικό αερομεταφορέα Marathon Airlines βρίσκεται η νεοσύστατη Αυστριακή αεροπορική εταιρία Liliair.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Mediapartizan.at, αυτή την περίοδο διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για πιθανή συνεργασία τους σε επίπεδο wet leasing (ACMI).

Οι συζητήσεις διεξάγονται έπειτα από το φημολογούμενο ναυάγιο στη συνεργασία του Αυστριακού αερομεταφορέα με την Flite Aviation Limited της Μάλτας, ιδιοκτησίας της Αμερικανικής Mesa Airlines, η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και περιλάμβανε την ανάληψη από πλευράς της Flite του operation των πτήσεων της Liliair (Bombardier CRJ 900, 90 θέσεων).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mediapartizan.at, εάν η συμφωνία με την πλευρά των Mesa/Flite πραγματικά κατέρρευσε, αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι η Liliair βρίσκεται στον αέρα, δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των πτήσεών της, με πρώτους προορισμούς τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο και το Αμβούργο.

Η Marathon Airlines είναι Ελληνικός αερομεταφορέας που ιδρύθηκε το 2017 και λειτουργεί με στόλο τριών αεροσκαφών Embraer E175s και ενός Legacy 600. Ο αερομεταφορέας προσφέρει συνδέσεις μεταξύ Αθήνας και Βεγγάζης, και, εναλλακτικά, επικεντρώνεται στο wet leasing (ACMI), όπου τα αεροσκάφη και τα πληρώματά της μισθώνονται σε άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα