Η Flybe σταμάτησε τις πτήσεις το Σάββατο

30 Jan 2023, 10:32 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Η Flybe σταμάτησε τις πτήσεις το Σάββατο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Διέκοψε τη λειτουργία της το Σάββατο η αεροπορική εταιρεία μικρών αποστάσεων Flybe. Η εταιρεία είχε έδρα στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ και εκτελούσε δρομολόγια από το Μπέλφαστ, το Μπέρμιγχαμ και το Χίθροου προς αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και προς το Άμστερνταμ και τη Γενεύη.

Σημειώνεται ότι η Flybe κατέρρευσε για πρώτη φορά το 2020 στην αρχή της πανδημίας. Στη συνέχεια εξαγοράστηκε από θυγατρική του αμερικανικού hedge fund Cyrus Capital, αλλά τελικά δεν άντεξε ούτε ένα χρόνο μετά την επανεκκίνησή της, καθώς είχε ζημιές 30 εκατ. λιρών εξαιτίας, όπως αναφέρεται,  της καθυστερημένης παράδοσης 17 αεροσκαφών.

Η ανακοίνωση προκάλεσε το Σάββατο αναστάτωση σε 2.500 πελάτες που επρόκειτο να πετάξουν με πτήσεις της εταιρείας. Συνολικά επηρεάζονται 75.000 επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, "η Flybe δυστυχώς δεν είναι σε θέση να διαμορφώσει εναλλακτικές πτήσεις για τους επιβάτες".

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι οι περισσότεροι από τους 321 υπαλλήλους απολύθηκαν.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου γνωστοποίησε ότι βρετανικοί αερομεταφορείς θα παράσχουν μειωμένους «ναύλους διάσωσης».

Σε αυτές περιλαμβάνονται η Ryanair, η British Airways, η easyJet και η σιδηροδρομική εταιρεία LNER.

Η BA προσφέρει ναύλους απλής μετάβασης 50 £ ενώ η Ryanair έχει ναύλους από 29,99 £.

Η Ryanair, αλλά και άλλες εταιρείες, απηύθυναν πρόσκληση πρόσληψης σε απολυμένους εργαζομένους της Flybe.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα