Eurocontrol: Ετοιμαζόμαστε για ένα καλοκαίρι χάους με μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων - Πλήρης ανάκαμψη το 2025

17 Jan 2023, 16:34 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Eurocontrol: Ετοιμαζόμαστε για ένα καλοκαίρι χάους με μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων - Πλήρης ανάκαμψη το 2025

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

 Ο ευρωπαϊκός οργανισμός διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol προειδοποιεί για «χάος» στα αεροδρόμια με μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις κατά την εφετινή καλοκαιρινή περίοδο, έπειτα από τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις αερομεταφορές το καλοκαίρι του 2022.

Η προειδοποίηση περιλαμβάνεται στην πιο πρόσφατη πρόβλεψη επιβατικής κίνησης που εξέδωσε το Eurocontrol, στην οποία προειδοποιεί για το σοβαρό ενδεχόμενο μεγάλων καθυστερήσεων στη διαχείριση της επιβατικής κίνησης.

Όπως αναφέρει, το 2023 θα είναι έτος-ορόσημο για το δίκτυο των αερομεταφορών, απαιτώντας από όλους τους μετόχους της βιομηχανίας να αφαιρέσουν όλα τα εμπόδια ώστε να περιοριστούν οι καθυστερήσεις, σε ένα περιβάλλον που επηρεάζεται από τον πόλεμο της Ουκρανίας, τα επιπλέον αεροσκάφη στο σύστημα, πιθανές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνεχιζόμενες προκλήσεις στελέχωσης, αλλαγές του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και επιστροφή της ζήτησης από την Κίνα και την Άπω Ανατολή.

Η αρχή επισημαίνει ότι εργάζεται στενά με τους παρόχους υπηρεσιών πλοήγησης πτήσεων και τους αερομεταφορείς επάνω σε μέτρα αντιμετώπισης καθώς και ότι εργάζεται πιο στενά με τα αεροδρόμια ώστε να προετοιμαστούν για το καλοκαίρι του 2023.

Τα μέτρα αντιμετώπισης περιλαμβάνουν αναθεώρηση της χωρητικότητας, αναδιοργάνωση του εναέριου χώρου και αλλαγές των δρομολογίων πτήσεων.

Πλήρης ανάκαμψη το 2025

Ο οργανισμός Eurocontrol προβλέπει ότι η εναέρια κυκλοφορία της Ευρώπης θα φτάσει το 92% των επιπέδων του 2019 φέτος, από 85% το 2022 και θα αγγίξει το 95% τον Αύγουστο. δεν προβλέπεται πλήρης ανάκαμψη μέχρι το 2025 – ένα χρόνο αργότερα από ό,τι είχε προβλέψει τον περασμένο Ιούνιο. Οι αναθεωρημένες προβλέψεις λαμβάνουν υπόψη κινδύνους, που ενδέχεται να επηρεάσουν τα αεροπορικά ταξίδια, κινδύνους που σχετίζονται με την οικονομία, τις τιμές των καυσίμων και τις ελλείψεις προσωπικού.

Οι αεροπορικοί ναύλοι αυξήθηκαν κατά 14% σε ετήσια βάση το 2022, φτάνοντας στο 29% υψηλότερα τον Ιούλιο, αντανακλώντας την συγκρατημένη ζήτηση, τις μειωμένες επιλογές πτήσεων και τις υψηλότερες τιμές καυσίμων.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα