Αεροδρόμια Βρετανίας: Τέλος η απαγόρευση υγρών στις χειραποσκευές το 2024

26 Nov 2022, 10:41 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αεροδρόμια Βρετανίας: Τέλος η απαγόρευση υγρών στις χειραποσκευές το 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Άρση των περιορισμών ασφαλείας, όσον αφορά στα υγρά και στους φορητούς υπολογιστές στις χειραποσκευές, αναμένεται να γίνει στα αεροδρόμια της Βρετανίας το 2024.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής σαρωτών 3D υψηλής τεχνολογίας, παρόμοιων με εκείνους που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία.

Η νέα τεχνολογία, η οποία δοκιμάζεται στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου από το 2017, επιτρέπει στο προσωπικό να μεγεθύνει το περιεχόμενο μιας τσάντας και να περιστρέφει τις εικόνες για επιθεώρηση.

Από το 2006 που ισχύει ο περιορισμός έως σήμερα, οι επιβάτες μπορούν να έχουν στις χειραποσκευές τους υγρά έως 100 ml, τα οποία πριν τον έλεγχο τοποθετούνται σε μια διαφανή, πλαστική σακούλα.

Οι επιβάτες που δεν αφαιρούν τα απαγορευμένα αντικείμενα από τις αποσκευές τους ή ταξιδεύουν με μεγάλα μπουκάλια υγρών και κρέμες, είναι και η μεγαλύτερη αιτία καθυστερήσεων στην ασφάλεια του αεροδρομίου.

Σημειώνεται ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη από αεροδρόμια των ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια, όπως για παράδειγμα στο Hartsfield-Jackson στην Ατλάντα, Τζόρτζια και στο O'Hare στο Σικάγο.

 

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα