Πώς αεροπορικές εταιρείες παρακινούν τους επιβάτες να κάνουν κράτηση στις μεσαίες θέσεις

27 Oct 2022, 09:10 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πώς αεροπορικές εταιρείες παρακινούν τους επιβάτες να κάνουν κράτηση στις μεσαίες θέσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η μεσαία θέση στα αεροσκάφη, χωρίς θέα από το παράθυρο και με δυσκολία κίνησης, είναι η λιγότερο δημοφιλής. Συνεπώς, με τα ηλεκτρονικά check-in και τις επιλογές των επιβατών, οι μεσαίες θέσεις είναι εκείνες που προτιμώνται λιγότερο και στην ουσία «ξεμένουν», δημιουργώντας προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες.

Για να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση, η Virgin Australia ανακάλυψε έναν τρόπο για να κάνει τους επιβάτες να αγαπήσουν τις μεσαίες θέσεις στο αεροσκάφος, προσφέροντας σε αντάλλαγμα μετρητά και άλλα δώρα.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία σε πάνω από 7.500 ερωτηθέντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόνο το 0,6% απάντησε ότι του αρέσει να κάθεται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, δηλαδή στη μέση.

Για να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών μεσαίων θέσεων, η αεροπορική εταιρεία δημιούργησε ένα ελκυστικό κίνητρο: Ξεκίνησε μια λαχειοφόρο αγορά με έπαθλο 145.000 δολάρια, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι κάθονται στη μεσαία θέση κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Οι κληρώσεις θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαία, έως τις 23 Απριλίου 2023, ενώ κάθε εβδομάδα θα απονέμεται και από ένα δώρο, όπως μια μονοήμερη περιήγηση με ελικόπτερο, διήμερες αποδράσεις, διαμονές και  bungee jumping.

Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, υπάρχουν πτήσεις και εισιτήρια για τον Μεγάλο Τελικό της Αυστραλιανής Football League, αποκλειστική πρόσβαση στο δείπνο πριν από τον αγώνα, καθώς και στο afterparty.

Μεταξύ άλλων, οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να κερδίσουν το Virgin Platinum Velocity για ένα χρόνο, αλλά και 1 εκατ. επιπλέον πόντους.

Σημειώνεται ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι επιβάτες υποδέχθηκαν με χαρά την εν λόγω ανακοίνωση, ωστόσο υπήρξαν και απαντήσεις, όπως: «Τίποτα και ποτέ δεν θα με κάνει να καθίσω στη μέση θέση.»

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα