Cycladic: Νέα αεροπορική εταιρία ιδρύεται στην Ελλάδα, για πτήσεις στα νησιά του Αιγαίου

29 Sep 2022, 13:20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Cycladic: Νέα αεροπορική εταιρία ιδρύεται στην Ελλάδα, για πτήσεις στα νησιά του Αιγαίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένας νέος αερομεταφορέας ιδρύεται στην Ελλάδα, ο οποίος θα αναλαμβάνει πτήσεις μεταξύ των Δωδεκάνησων και της Αθήνας με μικρά αλλά πολυτελή αεροσκάφη που θα θυμίζουν ιδιωτικά τζετ.

Η αεροπορική εταιρία θα ονομάζεται Cycladic και το μέσο κόστος μιας πτήσης εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 200 ευρώ, τοποθετώντας τις υπηρεσίες της στην αποκαλούμενη ως αγορά προσιτής πολυτέλειας.

H αεροπορική εταιρία θα πετάει αρχικά μόνο μεταξύ συγκεκριμένων νησιών των Κυκλάδων, της Ρόδου και της Κρήτης. Τα δύο αεροσκάφη που θα πραγματοποιούν αυτά τα δρομολόγια θα έχουν ως βάση τους την Πάρο. Οι ιδιωτικές πτήσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί το τρίτο αεροσκάφος θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να αναχωρούν και να φθάνουν στην Αθήνα.

Η εταιρία θα προσφέρει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα επικοινωνίας που επικρατουν στα νησιά του Αιγαίου, όπου εδράζονται δημόσια ιδρύματα και σημαντικές υπηρεσίες για την οικονομία, το εκπαιδευτικό σύστημα κλπ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Cycladic αποτελεί επένδυση που υλοποιεί σχήμα συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Λυκιαρδόπουλου, γνωστού μεταξύ άλλων και για τις επενδύσεις του στις ιχθυοκαλλιέργειες. Σε αυτό το πρώτο στάδιο του επιχειρηματικού σχεδίου η αεροπορική θα χρησιμοποιήσει τρία καινούργια μονοκινητήρια high wing turboprop Cessna Grand Caravan EX, όπως ακριβώς ονομάζεται το μοντέλο των αεροσκαφών αυτών, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, κοστίζουν άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα.

Κύκλοι της διοίκησης της εταιρείας δηλώνουν στην «Κ» ότι «το όραμα είναι να αυξηθεί η σύνδεση των ελληνικών νησιών μεταξύ τους με γρήγορο και εύκολο τρόπο, ενώ σκοπός είναι όχι μόνο η δημιουργία ενός αποκλειστικά τουριστικού προϊόντος αλλά και μιας υπηρεσίας που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών όλο τον χρόνο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμο τουρισμό αν οι ενέργειες των ανθρώπων του κλάδου δεν βελτιώνουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των κατοίκων στους εκάστοτε προορισμούς».

Οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν εντός του Οκτωβρίου και στο αρχικό στάδιο θα συνδέονται μεταξύ τους Χανιά, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονος, Πάρος, Ρόδος και Σύρος, αλλά κατά τους χειμερινούς μήνες θα προστεθούν και κάποιοι ακόμη προορισμοί, ενώ το καλοκαίρι θα συμπεριληφθεί και η Μήλος.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα