Έρχεται νομοθεσία που ακριβαίνει τα αεροπορικά εισιτήρια - «Το κόστος δε μπορεί να είναι κάτω από τα επίπεδα των φόρων»

26 Sep 2022, 13:48 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρχεται νομοθεσία που ακριβαίνει τα αεροπορικά εισιτήρια - «Το κόστος δε μπορεί να είναι κάτω από τα επίπεδα των φόρων»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η κυβέρνηση της Αυστρίας είναι αποφασισμένη να εισάγει νομοθεσία βάσει της οποίας το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων δεν θα μπορεί να είναι κάτω από τα επίπεδα των φόρων και των χρεώσεων αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την υπουργό Κλιματικής Προστασίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κινητικότητας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Αυστρίας, Leonore Gewessler, στο μέλλον οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα πρέπει να διαμορφώνονται τουλάχιστον στα επίπεδα των χρεώσεων αεροδρομίου και των φόρων ανά επιβάτη.

Εάν θέλουμε να κάνουμε την κινητικοτητα φιλική στο περιβάλλον, τότε θα πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη στην τιμολόγηση και πραγματικό κόστος, τόνισε η κ. Gewessler, και πρόσθεσε ότι η Αυστρία βρίσκεται στη διαδικασία τελειοποίησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Πρόκειται, είπε, για ένα εντελώς νέο μέτρο στην Ευρώπη, και επομένως μια πρόκληση όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε πρωτοπόροι στην Ευρώπη και άλλες χώρες έχουν εκφράσει αντίστοιχο ενδιαφέρον, υπογράμμισε, ενώ, όπως είπε, παρότι η πρόταση αυτή είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο θα εξετασθεί προσεκτικά.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα