Lufthansa| Πλήρης απεμπλοκή του κράτους, με κέρδος άνω του 1 δισ.ευρώ

14 Sep 2022, 12:41 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Lufthansa| Πλήρης απεμπλοκή του κράτους, με κέρδος άνω του 1 δισ.ευρώ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αποσύρθηκε πλήρως η γερμανική Κυβέρνηση από το μετοχικό κεφάλαιο της Lufthansa, καθώς πώλησε και την τελευταία συμμετοχή του στην αεροπορική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι το κρατικό ταμείο οικονομικής σταθερότητας (WSF) διέθεσε 9 δισ. ευρώ για τη διάσωση της Lufthansa από την κατάρρευση στη διάρκεια της πανδημίας. Εκτός από δάνεια, το WSF είχε αποκτήσει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου. Η Lufthansa είχε ήδη αποπληρώσει τα δάνεια και το κεφάλαιο κίνησης στις αρχές Νοεμβρίου 2021. Το ταμείο μείωσε σταδιακά το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο και το τελευταίο εναπομείναν ποσοστό ύψους 6,2% διατέθηκε σε διεθνείς επενδυτές μετά από μία συμφωνία συνολικής μεταβίβασης των μετοχών για το ποσό των 455 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανέφερε το ταμείο σε ανακοίνωσή του, το βράδυ της Τρίτης.

Η πλήρης απεμπλοκή του γερμανικού κράτους είχε ορισθεί να γίνει μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, αλλά τελικά αυτό συνέβη ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο επικεφαλής της Lufthansa Carsten Spohr ευχαρίστησε την τρέχουσα και την προηγούμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τους Γερμανούς φορολογούμενους για τη στήριξή τους «στη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της εταιρείας». Η σταθεροποίηση της Lufthansa ήταν επιτυχής και επίσης αποδίδει οικονομικά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τους φορολογούμενους, αφού το WSF κέρδισε 1,07 δισεκατομμύριο ευρώ από την πώληση των μετοχών, με το καθαρό κέρδος να φτάνει στα 760 εκατομμύρια ευρώ από την επένδυση.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα