Γερμανία: Γιατί μόνο 2 αεροδρόμια θα προσλάβουν Τούρκους εργαζομένους

19 Aug 2022, 14:27 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Γιατί μόνο 2 αεροδρόμια θα προσλάβουν Τούρκους εργαζομένους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μόνο δύο αεροδρόμια, του Μονάχου και της Νυρεμβέργης, θα προσλάβουν Τούρκους εργαζομένους, στο πλαίσιο της συνεργασίας της γερμανικής βιομηχανίας αερομεταφορών με τη Γερμανική κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των άμεσων προσλήψεων εργαζομένων από την Τουρκία ώστε να αντιμετωπισθούν εγκαίρως οι ελλείψεις προσωπικού.

Όπως μεταδίδει το FVW, ακόμα και αν η Γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει την πρόσληψη 2.000 προσωρινών εργαζομένων από την Τουρκία, υπάρχει πρόθεση για πρόσληψη μόνο 65 και 45 εργαζομένων αντίστοιχα στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Νυρεμβέργης.

Το αεροδρόμιο της Βαυαρίας σκοπεύει να υποδεχθεί τους πρώτους προσωρινούς εργαζομένους του αυτή την εβδομάδα, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα ενισχύσουν τη διαχείριση αποσκευών και τις υπηρεσίες εδάφους. Εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας Aeroground, υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη χώρα στις 6 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά το αεροδρόμιο Νυρεμβέργης, η πρόβλεψη είναι ότι θα ενσωματωθούν περίπου 15-20 εργαζόμενοι, οι οποίοι εκτός από το τμήμα διαχείρισης αποσκευών θα απασχοληθούν και στην καθαριότητα των αεροσκαφών.

Όπως ανέφερε η διαχειρίστρια του σημαντικότερου αεροδρομίου της χώρας, στη Φρανκφούρτη, δεν θα προσλάβει Τούρκους εργαζομένους καθώς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, δηλαδή έχουν έλλειψη εμπειρίας σε αεροδρόμια και ελλιπή γνώση της Γερμανικής γλώσσας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα