ΗΠΑ | Τουρισμός: Χιλιάδες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας

08 Aug 2022, 10:10 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

ΗΠΑ | Τουρισμός: Χιλιάδες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Χιλιάδες καθυστερήσεις πτήσεων, αλλά και ακυρώσεις, από και προς τα αεροδρόμια των ΗΠΑ καταγράφονται από την Πέμπτη 4 Αυγούστου έως την Κυριακή 7 Αυγούστου. Αυτή τη φορά, όμως, δεν ευθύνεται η έλλειψη προσωπικού στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά οι καταιγίδες, που πλήττουν αυτές τις ημέρες αρκετές Πολιτείες.

Από τις 4 έως και τις 6 Αυγούστου, υπήρξαν περισσότερες από 21.000 καθυστερήσεις πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια των ΗΠΑ και περισσότερες από 3.200 ακυρώσεις.

Την Κυριακή, 7 Αυγούστου, εξάλλου, ακυρώθηκαν 912 πτήσεις ενώ συνολικά 6.378 πτήσεις είχαν καθυστέρηση, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Το αεροδρόμιο Chicago O'Hare, λόγω έντονης βροχής χθες, είχε τις περισσότερες ακυρώσεις και καθυστερήσεις την Κυριακή, με το 12% των πτήσεων να ακυρώνονται και πάνω από το 40% να καθυστερούν. 

Σύμφωνα με την USA Today, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κακοκαιρία, εφάρμοσε προγράμματα καθυστέρησης στις πτήσεις σε μια έκταση άνω των 1.000 μιλίων μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Λόγκαν της Βοστώνης και του Διεθνούς Αερολιμένα Τζάκσον-Χάρτφιλντ στην Ατλάντα.

Στην έκταση αυτή περιλαμβάνονται μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή αεροδρόμια της χώρας - τρία μόνο στην περιοχή της Νέας Υόρκης, τη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη, δύο στην Ουάσιγκτον και τον κόμβο της American Airlines στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας.

Οι καταιγίδες με κεραυνούς προκαλούν πολλά προβλήματα σε πολλούς προορισμούς και αεροπορικές εταιρείες, ενώ δεν έχουν αρχίσει ακόμη οι τυφώνες αυτής της χρονιάς του Ατλαντικού.

Όπως τονίζεται σε αμερικανικά δημοσιεύματα, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) έχει προβλέψει έναν αριθμό καταιγίδων πάνω από το μέσο όρο για φέτος, ως εκ τούτου, πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση των φαινομένων και ο προγραμματισμός στις πτήσεις να είναι ανάλογος.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα