Lufthansa | Συμφωνία με τους εργαζόμενους στο έδαφος- στο 80% του 2019 η χωρητικότητα το θερινό τρίμηνο

05 Aug 2022, 09:37 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Lufthansa | Συμφωνία με τους εργαζόμενους στο έδαφος- στο 80% του 2019 η χωρητικότητα το θερινό τρίμηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μισθολογικές αυξήσεις ύψους τουλάχιστον 325 ευρώ μηνιαίως θα δοθούν στους 20.000 εργαζομένους στην Lufthansa μετά τη συμφωνία με τη συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di, που εκπροσωπεί το προσωπικό εδάφους. Επίσης, θα υπάρξει αύξηση 2,5% σε τρία στάδια.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που μπορέσαμε να βρούμε μια καλή λύση για τους υπαλλήλους μας με τον κοινωνικό εταίρο», δήλωσε ο Michael Niggemann, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στη Lufthansa. Ενόψει των εκκρεμών διαπραγματεύσεων με τους πιλότους και το πλήρωμα θαλάμου επιβατών, είναι βέβαιος ότι μπορούν επίσης να βρεθούν καλές λύσεις και με αυτό το κομμάτι των εργαζομένων.

Ο Κάρστεν Σπορ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lufthansa είχε εκφράσει χθες την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εργαζομένους, τονίζοντας ότι "ένα σταθερό πρόγραμμα πτήσεων είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία προτεραιότητά μας".

«Καταργήσαμε μεγάλο αριθμό πτήσεων από το πρόγραμμα για να σταθεροποιήσουμε το σύστημα, κυρίως στον κόμβο μας στη Φρανκφούρτη», τόνισε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι δύσκολη τις επόμενες εβδομάδες, καθώς το προσωπικό φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων του, λόγω της πρόσθετης εργασίας που απαιτείται.

Οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings κινήθηκαν με το 75% της χωρητικότητας του 2019 κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους και αναμένεται να λειτουργήσουν κατά 80% κατά το θερινό τρίμηνο έως το τέλος Σεπτεμβρίου - από το 85% που είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα