Απεργιακή «ομίχλη» στις πτήσεις: Τουλάχιστον 1,8 εκατ. Βρετανοί θα ταλαιπωρηθούν τον Ιούλιο

27 Jun 2022, 11:33 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Απεργιακή «ομίχλη» στις πτήσεις: Τουλάχιστον 1,8 εκατ. Βρετανοί θα ταλαιπωρηθούν τον Ιούλιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tα σωματεία εργαζομένων καλούν τους εργαζομένους της British Airways να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι, με μισθολογικά αιτήματα.

Περί τους 700 εργαζομένους, κυρίως στο τμήμα τσεκ ιν, του αεροδρομίου Χίθροου έχουν ήδη ψηφίσει υπέρ της απεργίας, όμως τα σωματεία GMB και Unite καλούν επίσης στους μηχανικούς αλλά και το προσωπικό τηλεφωνικού κέντρου του Γκάτουικ, της Γλασκόβης, του Μάντσεστερ και του Νιουάστλ να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Η British Airways ανέφερε ότι είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Την Τετάρτη, εκατοντάδες εργαζόμενοι του αερομεταφορέα στήριξαν την απεργία που πραγματοποιήθηκε για τις περικοπές 10% στους μισθούς των εργαζομένων κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο αερομεταφορέας πρότεινε στο προσωπικό άπαξ πληρωμή που αντιστοιχεί στο 10% του μισθού τους, όμως τα μέλη του σωματείου στο Χίθροου επιθυμούν πλήρη αναστροφή της μισθολογικής μείωσης.

Τώρα, ο γ.γ. του σωματείου  GMB Gary Smith, δήλωσε στο BBC Breakfast ότι οι απεργίες δεν θα σταματήσουν στο προσωπικό τσεκ ιν, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα μέλη του σωματείου στον αερομεταφορέα που αντιδρούν στις περικοπές.

Ως εκ τούτου, οι ταξιδιώτες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα στα ταξίδια τους, εάν τα σωματεία στο τσεκ ιν του Χίθροου και της British Airways δεν φτάσουν σε συμφωνία.

Σχεδόν 1,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες της British Airways πρόκειται να πετάξουν από το Χίθροου τον Ιούλιο, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών δεδομένων Cirium, όταν οποία ξεκινούν οι σχολικές διακοπές σε όλη τη χώρα.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα