Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων - Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

24 Jun 2022, 13:26 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων - Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τις αεροπορικές συνδέσεις των βρετανικών αεροδρομίων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι οποίες είναι οι πιο «φερέγγυες» σε μια περίοδο όπου οι ακυρώσεις πτήσεων είναι καθημερινό φαινόμενο, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, βάσει στοιχείων του αναλυτή αεροπορικών δεδομένων OAG.

Η Telegraph επισημαίνει ότι ακόμα και σε περίπτωση ακύρωσης μιας πτήσης, οι Βρετανοί ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να καταφέρουν να μεταβούν στον προορισμό τους εάν υπάρχουν πολλαπλές συνδέσεις προς αυτόν.

Αναφορικά με την εβδομάδα που ξεκινά στις 18 Ιουλίου, οι Βρετανοί ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά, 178 πτήσεις), Κέρκυρα (156), Ρόδο (140) και Ζάκυνθο (88) θα πρέπει να νιώθουν μια σχετική ασφάλεια σε σχέση με την πραγματοποίηση του ταξιδιού τους.

Ωστόσο, τα ταξίδια προς Σάμο και Λέσβο είναι τα πιο «αφερέγγυα» καθώς ο αριθμός των συνδέσεων με αυτά τα νησιά δεν ξεπερνά τη μία για τη Σάμο και τις τέσσερις για τη Λέσβο κατά την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που η πτήση ακυρωθεί, οι Βρετανοί δεν θα έχουν πολλές άλλες επιλογές να μεταβούν στα νησιά.

Ο προορισμός που έχει το μεγαλύτερο αριθμό συνδέσεων από τα βρετανικά αεροδρόμια είναι η Ισπανία, με συνολικά 3.102 αναχωρήσεις την ίδια εβδομάδα του Ιουλίου, ενώ η περιοχή Algarve της Πορτογαλίας (357 αναχωρήσεις) και η Αττάλεια και το Dalaman της Τουρκίας (254 και 236 αναχωρήσεις αντίστοιχα) είναι ανάμεσα στους προορισμούς που εξυπηρετούνται με καλές συχνότητες από τη Βρετανία.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα