British Airways | Καλοκαιρινή απεργία στο Χίθροου ψήφισαν οι εργαζόμενοι

24 Jun 2022, 10:32 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

British Airways | Καλοκαιρινή απεργία στο Χίθροου ψήφισαν οι εργαζόμενοι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων στο αεροδρόμιο Χίθροου κατά τη διάρκεια των σχολικών θερινών διακοπών ψήφισαν οι εργαζόμενοι της British Airway. Βασικό αίτημά τους είναι η ανάκληση της περικοπής του 10% που επιβλήθηκε στους μισθούς τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι σχολικές θερινές διακοπές διαρκούν έξι εβδομάδες.

Υπέρ της απεργίας ψήφισε το 95% των εργαζομένων, που μετείχαν στην ψηφοφορία και είναι μέλη των δύο βασικών συνδικάτων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην εταιρεία, του GMB και του Unite.

Αυτό σημαίνει ότι εάν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία, πάνω από 700 εργαζόμενοι που εργάζονται στα γκισέ του check-in στο Χίθροου και το υπόλοιπο προσωπικό του αεροδρομίου θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, εντείνοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται ήδη οι επιβάτες από την έλλειψη προσωπικού στα αεροδρόμια.

Ημερομηνίες απεργιών δεν ανακοινώθηκαν ακόμη, προφανώς για να δοθεί χρόνος στη διοίκηση της British Airways να αποδεχθεί το αίτημά τους για ανάκληση της περικοπής του 10% στους μισθούς τους. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία δίνει ένα 10% ως μπόνους στους εργαζόμενους αλλά δεν δεσμεύεται για την αποκατάσταση του μισθού τους στα προ πανδημίας επίπεδα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διετία της πανδημίας η British Airways κατήργησε 13.000 θέσεις εργασίας.

Πάντως, από καταναλωτικές οργανώσεις ασκούνται πιέσεις στην British Airways να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες ακυρώσεις την τελευταία στιγμή, χρησιμοποιώντας άλλους μεταφορείς, εάν είναι απαραίτητο, και να εξηγήσει τα δικαιώματα που έχουν οι πελάτες.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα