Eurowings | Νέες last minute ακυρώσεις πτήσεων «για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση» - Μεγάλο τεστ το επόμενο Σ/Κ

22 Jun 2022, 12:33 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Eurowings | Νέες last minute ακυρώσεις πτήσεων «για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση» - Μεγάλο τεστ το επόμενο Σ/Κ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι απουσίες στο προσωπικό καμπίνας λόγω κορωνοϊού αλλά και οι ελλείψεις εργαζομένων στις υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια, αναγκάζουν την αεροπορική εταιρία Eurowings να προβεί σε περαιτέρω ακυρώσεις πτήσεων την τελευταία στιγμή, μέσα στις επόμενες ημέρες, πλέον όσων έχει ανακοινώσει, όπως ανέφερε η εταιρία την Τρίτη.

Ο αερομεταφορέας πλήττεται από κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό του και έχει εξαντλήσει τα αποθέματα εργαζομένων. Την Τρίτη και την Τετάρτη, ακυρώθηκαν περί τις 40 από το σύνολο των 500 ημερήσιων πτήσεων. Οι δύο μεγαλύτεροι κόμβοι αναχώρησης στο Ντίσελντορφ και την Κολωνία – Βόννη επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τις ακυρώσεις αυτές, ενώ, όπως επισημαίνει εκπρόσωπος της εταιρίας, «υπoθέτουμε ότι (οι ακυρώσεις) θα σταθεροποιήσουν την κατάσταση μέχρι τα τέλη Ιουνίου».

Πρόσφατα η Eurowings ανακοίνωσε την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων στη Γερμανία και την Ευρώπη για τον Ιούλιο, όμως φαίνεται ότι αυτές δεν είναι αρκετές για να διασφαλίσουν την ομαλή εξυπηρέτηση του ταξιδιωτικού κοινού.

Εταιρίες όπως η Lufthansa και η Easyjet ακυρώνουν πτήσεις ως μέτρο πρόληψης του χάους κατά την υψηλή θερινή σεζόν. Έπειτα από μαζικές απώλειες των εργαζομένων την τελευταία διετία λόγω κορωνοϊού, η αύξηση του προσωπικού δεν συμβάδισε με την ισχυρή ανάπτυξη της ζήτησης στις αερομεταφορές. Αυτό οδηγεί σε ασφυξία στο τσεκ ιν, τους ελέγχους ασφαλείας και τη διαχείριση αποσκευών στα αεροδρόμια. Το επόμενο κρίσιμο τεστ είναι η έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών στο πληθυσμιακά μεγαλύτερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας της Β. Ρινανίας-Βεστφαλίας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι ενώσεις αερομεταφορών εργάζονται για την εφαρμογή αντι-μέτρων. Για παράδειγμα, πρόκειται να επιταχυνθούν διαδικασίες ή να εκπαιδευτεί προσωπικό από την Τουρκία. «Η οξεία έλλειψη προσωπικού είναι αυτοφυής», δήλωσε ο Στέφαν Χερθ, επικεφαλής του συνδικάτου πιλότων πιλότων Vereinigung Cockpit.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα