Air France-KLM | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,26 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας

25 May 2022, 13:42 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Air France-KLM | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,26 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Air France-KLM επιδιώκει να αποπληρώσει τμήμα της κρατικής βοήθειας που έλαβε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προβαίνοντας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να εκδοθούν μετοχές συνολικής αξίας 2,26 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού πρόκειται να αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης ύψους περίπου 1,7 δισ. ευρώ κρατικής στήριξης που έλαβε ο αερομεταφορέας από τη Γαλλία πριν από περίπου ένα έτος.

Ο όμιλος πρόσφατα εξέταζε  αύξηση κεφαλαίου έως και τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες, η Air France-KLM κατάφερε να αντέξει τις πιέσεις της πανδημίας χάρη στην κρατική οικονομική βοήθεια. Το γαλλικό κράτος κατέχει πλέον το 28,6% της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αερομεταφορέα, επιδιώκεται αύξηση κεφαλαίου στο μέτρο των δικαιωμάτων εγγραφής του, διατηρώντας σταθερό το μερίδιό του.

Η μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία CMA CGM ενδιαφέρεται να επενδύσει 400 εκατ. ευρώ σε νέες μετοχές της Air France-KLM αποκτώντας μερίδιο έως 9%, στο πλαίσιο συμφωνίας για τη δημιουργία συνεργασίας μεταξύ των δύο ομίλων στον τομέα των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα