Lufthansa και MSC ενδιαφέρονται για την εξαγορά του διαδόχου της Alitalia

24 May 2022, 13:09 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Lufthansa και MSC ενδιαφέρονται για την εξαγορά του διαδόχου της Alitalia

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Lufthansa, μαζί με την ελβετική ναυτιλιακή εταιρία MSC υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας, ΙΤΑ, διαδόχου της Alitalia.

Οι δύο εταιρίες υπέβαλλα την προσφορά τους στην κυβέρνηση της Ιταλίας τη Δευτέρα.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Daniele Franco δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι η πώληση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιουνίου και η κυβέρνηση επιδιώκει να παραμείνει στο ΔΣ του αερομεταφορέα ακόμα και μετά την πώληση.

Η Αμερικανική επενδυτική εταιρία στο χώρο των αερομεταφορών Indigo, οι Air France-KLM καθώς και η αμερικανική Delta εξέτασαν επίσης τα δεδομένα του Ιταλικού αερομεταφορέα, όμως δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπέβαλαν προσφορά άλλοι ενδιαφερόμενοι πλην των Lufthansa- MSC.

Η Lufthansa θεωρεί την Ιταλία την πιο σημαντική διεθνή αγορά της στην Ευρώπη. Ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr παρουσίασε στη Ρώμη τη κόνσεπτ των πολλαπλών κόμβων (multi-hub) και τα brand της εταιρίας. Η σταδιακή εξαγορά και ενσωμάτωση εταιριών όπως οι Austrian, Brussels Airlines και Swiss μπορεί να αποτελέσει το μοντέλο και για την ΙΤΑ. Η Ρώμη, όπως και η Ζυρίχη, θα μπορούσαν να παραμείνουν σημαντικός κόμβος για την Lufthansa, η οποία αρχικά στόχευε σε μειοψηφικό πακέτο στην ΙΤΑ.

Σύμφωνα με την Welt.de, η Lufthansa θα μπορούσε να συγκρατήσει εντός ορίων τον οικονομικό κίνδυνο μιας δυνητικής εξαγοράς της ITA σε συνεργασία με τη μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία MSC, ενσωματώνοντας γρήγορα τη νέα εταιρεία στα λειτουργικά της συστήματα

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα