ACI Europe: Πιο κοντά στο "καλό σενάριο" η επιβατική κίνηση στις Ευρωπαϊκές αερομεταφορές το 2022
24 May 2022, 12:34 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Χριστίνα Λαΐνοπούλου
Πλήρη ανάκαμψη στα επίπεδα προ πανδημίας το 2024 αντί για το 2025 προβλέπει η ένωση Airports Council International Europe (ACI Europe), αναθεωρώντας προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της την ώρα που η επιβατική κίνηση στην Ευρώπη εξελίσσεται άνω των προσδοκιών για την εφετινή χρονιά.
Ωστόσο, η ένωση υπογραμμίζει ότι υπάρχει ο κίνδυνος έξαρσης του κορωνοϊού με την εμφάνιση νέων παραλλαγών, δημιουργώντας αβεβαιότητα σε πολλές χώρες.
Ο γενικός διευθυντής της ACI EUROPE, Olivier Jankovec, επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής οι επιδόσεις της επιβατικής κίνησης προσεγγίζουν το καλό σενάριο αισιοδοξίας που προέβλεπε την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε πολλές αγορές και ισχυρή αύξηση της ζήτησης για το καλοκαίρι.
Υπογραμμίζει δε ότι η ιστορία των περασμένων ετών δείχνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί λόγω του ότι δεν υπάρχει ένα καθιερωμένο οργανόγραμμα στην Ευρώπη σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης που προκαλείται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και τις νέες παραλλαγές του, όσον αφορά την διαδικασία του ταξιδιού.
«Πέρα από τις άμεσες επιχειρησιακές προκλήσεις στα θέματα προσωπικού, δεν υπάρχει διαφυγή από τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και τους φόβους για πληθωρισμό, που σημαίνει ότι οι κίνδυνοι για την εναέρια κυκλοφορία πηγαίνουν μόνο προς μία κατεύθυνση – προς τα κάτω», επισήμανε ο κ. Jankovec.
Σύμφωνα με την έκθεση, στο πλήρες βασικό σενάριο του 2022, τα αεροδρόμια στην Ευρώπη θα υποδέχονταν 540 εκατομμύρια επιβάτες λιγότερους σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σωρευτική απώλεια 3,7 δισ. ταξιδιωτών από την αρχή της πανδημίας.
«Αυτό αντιστοιχεί με τη συνολική αύξηση επιβατών που επιτεύχθηκε τα τελευταία 36 χρόνια πριν από την πανδημία. Σε αυτή την περίπτωση, οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις απλώς προσθέτουν περισσότερες προκλήσεις για τις επενδύσεις των αεροδρομίων στη βιωσιμότητα, την ψηφιοποίηση και τη χωρητικότητα», αναφέρει η έκθεση.
διαβάστε ακόμα
-
Στο έλεος του χάους στα γερμανικά αεροδρόμια | Αναμένονται εργαζόμενοι από την Τουρκία και άλλες χώρες 30/06 | 10:22
-
Τουρισμός | Πόσο η ακρίβεια θα επηρεάσει τις πτήσεις στην Ευρώπη; - προβληματισμός στο συνέδριο του ACI Europe 30/06 | 11:00
-
Η Lufthansa δεν είναι πλέον πεντάστερη 29/06 | 13:26
-
700 ακυρώσεις πτήσεων και από την Swiss στο θερινό πρόγραμμα 29/06 | 11:42
-
Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο καλεί τους επιβάτες να φτάνουν 4 ώρες πριν την πτήση 30/06 | 11:14
-
Στρατηγική συνεργασία Emirates και SKY express 28/06 | 20:42
-
Ethiopian Airlines | Addis Ababa - Αθήνα με 3 πτήσεις την εβδομάδα 27/06 | 16:14
-
Δεμένα στο έδαφος τα περισσότερα βρετανικά αεροπλάνα; 26/06 | 11:44
-
ACI: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην ΕΕ που επανέφερε τις πτήσεις σε επίπεδα 2019 24/06 | 14:33
-
Από ακύρωση σε ακύρωση οι ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω απεργιών του προσωπικού 24/06 | 12:39
δημοφιλέστερα
- 1 ΣΕΤΚΕ | Άλυτο το πρόβλημα της κατοχύρωσης του διακριτικού τίτλου στα μη κύρια καταλύματα 30.06.2022 | ΣΕΤΚΕ
- 2 Λάμψα | Έκτακτη επιβράβευση ύψους 1 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων της 30.06.2022 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 3 Ελληνικές διακρίσεις στα βραβεία Europa Nostra για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά 30.06.2022 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 4 Ξενοδοχεία | Partnership Circle Award για το 2021 στην Domes Resorts από τη Marriott International 30.06.2022 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 5 ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση παραθαλάσσιου ακινήτου (έκταση και κατάστημα) στις Αλυκές Αναβύσσου 30.06.2022 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 6 Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φετινών Επιδαυρίων! 30.06.2022 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 7 «Crete, Sense the authentic culture» | Το νέο σποτ για τον πολιτισμό της Κρήτης στο History Channel και το National Geographic 30.06.2022 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Ιουλίου υπό την αιγίδα του ΕΟT 30.06.2022 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 9 B.Κικίλιας: Πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Ναύπακτο 30.06.2022 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 Πράσινοι σταθμοί φόρτισης EV Loader στα ξενοδοχεία Skiathos Palace και Alkyon 30.06.2022 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ