Ryanair: Ισχυρή διψήφια αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων το καλοκαίρι

17 May 2022, 13:15 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ryanair: Ισχυρή διψήφια αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την επιστροφή της στην κερδοφορία αλλά και την απότομη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, ιδιαίτερα κατά την υψηλή σεζόν του καλοκαιριού, ανακοίνωσε για το 2022 η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair.

Σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, η επιβατική κίνηση έχει ανακάμψει σημαντικά. Χάρη στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, οι επιβάτες της αυξήθηκαν σε 97,1 εκατ. έναντι 27,5 εκατ. την περασμένη χρονιά. Στόχος του αερομεταφορέα για το 2022 είναι να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό επιβατών σε 165 εκατ., ξεπερνώντας το ρεκόρ των 149 εκατ. που είχε σημειώσει το 2019.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις της Ryanair αναφέρουν ότι με τους περισσότερους ανθρώπους να επιθυμούν να επιστρέψουν στα ταξίδια και με πολλές χώρες να έχουν άρει τους περιορισμούς, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα παρουσιάσουν «υψηλό, διψήφιο ποσοστό αύξησης». Επιπλέον, οι χαμηλοί ναύλοι της εταιρίας αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό επιβατών και να συμβάλλουν στην ανάκαμψή της από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Όπως δήλωσε στο BBC ο διευθύνων σύμβουλος, Michael O'Leary, «αναμένουμε ότι οι τιμές θα αυξηθούν στην κορύφωση του καλοκαιριού επειδή υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για τις παραλίες της Ευρώπης και οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν». Ωστόσο, προέβλεψε ότι οι τιμές θα είναι χαμηλές τον ερχόμενο χειμώνα.

Είναι ξεκάθαρο, είπε ο κ. O'Leary, ότι θα υπάρξει οικονομική ύφεση, υπάρχουν φόβοι για ύφεση, και σε καιρούς ύφεσης οι εταιρίες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair στο Ην. Βασίλειο και στην Ευρώπη, έχουν καλύτερες επιδόσεις.

Την περασμένη χρονιά, η Ryanair διεύρυνε τις συνεργασίες της με αεροδρόμια, ανοίγοντας νέα δρομολόγια. Εκτός από τις 15 νέες βάσεις της, ανάμεσα στις οποίες είναι η Κέρκυρα και τα Χανιά, η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε 770 νέα δρομολόγια και επέκτεινε τις μακροπρόθεσμες συμφωνίες της με τα αεροδρόμια Στάνστεντ του Λονδίνου (έως το 2028), Μπέργκαμο του Μιλάνου (2028), Μάντσεστερ (2028), East Midlands (2028) και Σαρλερουά των Βρυξελλών (2030).

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα