Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να απαιτούν μάσκες σε αεροδρόμια και πτήσεις

17 May 2022, 10:03 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να απαιτούν μάσκες σε αεροδρόμια και πτήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να ήρε από χθες 16  Μαΐου την υποχρέωση για χρήση μάσκας στις πτήσεις και στα αεροδρόμια, ωστόσο, σε πολλούς προορισμούς της ΕΕ, όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, διατηρούν τον κανόνα της μάσκας, όπως αναφέρει το BBC.

Η μη υποχρεωτική χρήση μάσκας στην ΕΕ από τη Δευτέρα είναι σύμφωνη με την αλλαγή των κατευθυντήριων γραμμών για τον Covid στα δημόσια μέσα μεταφοράς σε όλη την Ευρώπη.

Η Γαλλία ευθυγραμμίστηκε με αυτήν την απόφαση και ήρε την υποχρέωση μάσκας προσώπου σε αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία.

Η Ιταλία απαιτεί από τους επιβάτες να συνεχίσουν να φορούν τις πιο προστατευτικές μάσκες FFP2 στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Στην ΕΕ των 27 χωρών, αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC, εξακολουθούν να απαιτούν μάσκες προσώπου στις πτήσεις, πέραν των παραπάνω χωρών, και οι: Πορτογαλία, Αυστρία, Κύπρος, Εσθονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία και Λουξεμβούργο.

Ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) χαιρέτισε την απόφαση για μη υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα αεροδρόμια και τις πτήσεις, συνέστησε όμως στους ευάλωτους επιβάτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες FFP2. Συνέστησε επίσης στους επιβάτες γενικά να προσπαθούν να τηρούν την κοινωνική απόσταση όπου είναι δυνατόν.

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), Andrea Ammon, είπε επίσης ότι αν και η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι «μαζί με τη σωματική απόσταση και την καλή υγιεινή των χεριών, η μάσκα είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους μείωσης της μετάδοσης του ιού».

Επιπλέον το ECDC συνέστησε στους αερομεταφορείς να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της πτήσης καθώς και στο αεροδρόμιο, ακόμη και όταν η χρήση μάσκας προσώπου δεν απαιτείται.

Σημειώνεται ότι οι μάσκες προσώπου δεν είναι πλέον υποχρεωτικές και στις πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.



Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα